Η εγκυμοσύνη, για τις περισσότερες γυναίκες, είναι η πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους. Είναι η στιγμή να μάθουμε τι είναι επί της ουσίας οι μεταβολές στη διάθεση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη και αλλαγές στη διάθεση: Οι αλλαγές στην διάθεση είναι κάτι δεδομένο στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Και είναι και άκρως φυσιολογικό. Αυτές οι μεταβολές στην διάθεση τελειώνουν, μόλις έρχεται στον κόσμο το μωρό. Για κάποιες γυναίκες, όμως, είναι κάτι παραπάνω από απλές μεταβολές διάθεσης.

Μερικές φορές είναι κάτι παραπάνω από αλλαγές της διάθεσης

Ναι, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην διάθεση στην εγκυμοσύνη. Και ναι, αυτό είναι φυσιολογικό. Μην ξεχνάμε ότι είναι μια περίοδος αλλαγών. Με τον ερχομό του παιδιού, όλη η ζωή αλλάζει. Ό,τι ήταν δεδομένο γίνεται ζητούμενο και θέτεις την ζωή σου σε καινούργιες βάσεις.Έτσι και αλλιώς, οι αλλαγές είναι πάντα δύσκολες. Αν και αυτή είναι μια γλυκιά αλλαγή. Αλλά για κάθε τέσσερις γυναίκες, η μια έρχεται αντιμέτωπη με κάτι παραπάνω από απλές αλλαγές στην διάθεση. Η μια στις τέσσερις γυναίκες, έρχεται αντιμέτωπη με την κατάθλιψη και το άγχος.

Η προγεννητική κατάθλιψη και το άγχος είναι πραγματικότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γνώση της επιλόχειας κατάθλιψη. Πολλοί λιγότεροι έχουν ακούσει για την προγεννητική κατάθλιψη και το άγχος.

Η κατάθλιψη και το άγχος συνήθως ξεκινάνε στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνεχίζουν να υπάρχουν αφού γεννηθεί το μωρό. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες με επιλόχειο κατάθλιψη (50%-80%), εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες με κατάθλιψη και άγχος πιστεύουν ότι είναι απλά μεταβολές στην διάθεση.

Εδώ είναι οι συνέπειες αυτής της πεποίθησης:

  1. Πιστεύουν ότι η διάθεσή τους θα φτιάξει από μόνη της.
  2. Δεν αναφέρουν τις ανησυχίες τους στον γιατρό τους.
  3. Δεν λαμβάνουν την σωστή υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.
  4. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να εξελιχθούν σε ακόμα πιο βαριάς μορφής και το άγχος, η κατάθλιψη και η ανησυχία

Είναι συχνό και ανησυχητικό

Ανακαλύφθηκε ότι περισσότερες από το 75% των γυναικών νιώθουν μπερδεμένες από τις μεταβολές της διάθεσης. Δεν ξέρουν αν τα συναισθήματα που νιώθουν είναι φυσιολογικά ή όχι. Και τότε αγχώνονται μήπως όλα αυτά τα συναισθήματα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για το μωρό.

Επιπλέον, η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να εκδηλωθούν και σε σοβαρές μορφές. Στα πιο χαμηλά επίπεδά τους, μοιάζουν με απλές μεταβολές της διάθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Η περίεργη αλλαγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που δεν γνωρίζαμε!