Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου προσφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου».

Οι εξετάσεις αφορούν συγκεκριμένα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και ξεκινούν απ’ τις γυναίκες του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Βασικός στόχος είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας 25 έως 39 ετών με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Πού θα γίνουν οι εξετάσεις;

Στην ειδική σταθερή μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στην οδό Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 15:30) στα τηλέφωνα: 210 3620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Ο  χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Μανώλης Αμπατζόγλου σχολίασε σχετικά με το πρόγραμμα:

Τα προγράμματα που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών στο θέμα της πρόληψης του καρκίνου, προσφέροντας ταυτοχρόνως την έγκαιρη διάγνωση, η οποία είναι σωτήρια. Είναι σημαντικό να εντοπιστούν οι γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά ενώ νοσούν