Πολλά έχουν γραφτεί για τους ξηρούς καρπούς, για τα θετικά και τα αρνητικά στον οργανισμό μας αλλά και πόση ποσότητα πρέπει να καταναλώνουμε. Αλλά ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί;

Οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί είναι τα αμύγδαλα κι έχουμε αποδείξεις! Ναι, μπορείς να τους απολαμβάνεις όση ώρα βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά.

Γιατί τα αμύγδαλα είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί; 

Καμία ενοχή που καταναλώνεις αμύγδαλα κάθε μέρα γιατί είναι θρεπτικά. Όταν καταναλώνεις αμύγδαλα γεμίζεις με πολλά θρεπτικά συστατικά και ένα σωρό οφέλη για την υγεία.

Τι περιέχουν μόλις 28 γραμμάρια από αμύγδαλα;

  • Θερμίδες: 164
  • Πρωτεΐνη: 6 g
  • Λίπος: 14 g
  • Υδατάνθρακες: 6 g
  • Ίνα: 3,5 g
  • Ζάχαρη: 1 g
  • Νάτριο: 0 mg

Κάθε μερίδα, λοιπόν, σου δίνει  μια αρκετά αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεϊνών, μαζί με το 14% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ινών. Και είναι σίγουρα πολύ γευστικά!

Τα αμύγδαλα έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό σου, καθώς είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα για έναν πιο…υγιή τύπο καρδιάς. Μειώνουν την κακή χοληστερόλη, αυξάνουν την καλή και αυτό είναι μια μικρή νίκη για την καρδιά.

Σε βοηθούν να χάσεις βάρος καθώς έχουν υγιή λίπη, πρωτεΐνες και ίνες.  Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει πως σε βοηθούν να χάσεις βάρος αφού γεμίζουν το στομάχι σου και μειώνουν την όρεξη σου. Κι έτσι δεν θα οδηγηθείς στην υπερκατανάλωση ενώ θα έχεις κάνει και μια υγιεινή επιλογή. Παράλληλα, σε βοηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μειώνουν τις φλεγμονές. Τι άλλο θέλεις;

Κι αν καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα;

Κάνουν καλό στην υγεία σου αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός με την ποσότητα καθώς θα σε “γεμίσουν” με θερμίδες. Μια χούφτα είναι το ιδανικό σνακ πριν απολαύσεις το κυρίως γεύμα σου. Πρέπει να δώσεις προσοχή καθώς…όπως τα πατατάκια, έτσι και με τα αμύγδαλα δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα και παρασύρεσαι χωρίς να το καταλάβεις!

Το συμπέρασμα είναι πως είναι εξαιρετικά υγιεινά και πρέπει να τα εντάξεις στην διατροφή σου!

Διαβάστε επίσης:

Οι τροφές και τα ροφήματα που μπορούν να αποτρέψουν έναν πονοκέφαλο!

Photo: unsplash/Vitchakorn Koonyosying