Πόσες φορές όταν ήσουν και πιο μικρός η μαμά σου ή ο μπαμπάς σου έλεγαν να φας το φρούτο σου; Και είχαν δίκιο τα φρούτα είναι πολύ σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να τα καταναλώνεις. Ποια είναι η ιδανική ώρα για να φας το φρούτο σου;

Θα μου πεις “μα καλά υπάρχει ιδανική ώρα για να φας το φρούτο σου”; Η  αλήθεια είναι πως όποια ώρα και να το φας θα σου κάνει καλό, απ’ το να μην το φας καθόλου!

Το σημαντικό είναι να τρως φρούτα. Πολλά φρούτα. Και τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από λίγο καρπούζι! Οι έρευνες έχουν δείξει πως ένας ενήλικας θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 1.5 με 2 φλιτζάνι από φρούτα καθημερινά. Ωστόσο, λίγοι το κάνουν. Γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις να φας το νεκταρίνι αλλά πάντα θυμάσαι να απολαύσεις ένα κομμάτι πίτσα.

Αν σκεφτείς με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να φας το φρούτο σου (smoothies, σαλάτα, sandwich), τότε δεν ξέρουμε γιατί σε μερικούς ανθρώπους είναι τόσο δύσκολο να καταναλώσουν κάτι που κάνει τόσο καλό στην υγεία τους.

Και ποια είναι η ιδανική ώρα για να φας το φρούτο σου;

Ίσως δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να το εντάξεις στη  διατροφή σου επειδή δεν γνωρίζεις ποια ώρα της ημέρας πρέπει να το καταναλώσεις.  Σύμφωνα με τον Keri Glassman, ιδρυτή του Nutritious Life and Partner of Fairway Market, δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις για το ποια είναι η ιδανική ώρα για να φας το φρούτο σου. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι τι φρούτα τρως και με τι τα συνδυάζεις.

Η ιδανική ώρα για να φας το φρούτο σου είναι κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Όταν το λιγουρεύεσαι θα πρέπει να το απολαύσεις γιατί το ζητά ο οργανισμός σου.

Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις το πρωί το φρούτο σου όταν έχεις άδειο στομάχι, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα μπει στον οργανισμό σου! Κι αν δεν μπορείς να φας ένα φρούτο πρωί πρωί, μπορείς πάντα να φτιάξεις ένα γευστικό smoothie που θα σε κρατήσει και φουσκωμένο για το υπόλοιπο της ημέρας.

 Και μπορείς να φας φρούτο το βράδυ;

Ναι, μπορείς. Μερικά φρούτα σε βοηθούν να κοιμηθείς, όπως η μπανάνα, τα κεράσια, βερίκοκα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την διατροφολόγο Jessica Cordin μπορείς να βάζεις τα φρούτα σου στο ψυγείο ώστε να αποφύγεις τα ανθυγιεινά snacks και τις γνωστές…επιδρομές στο ψυγείο τα ξημερώματα!

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το φρούτο κάνει καλό στην υγεία των ματιών κι όχι μόνο!