Κάθε χρόνο, μόλις έρχεται το Καλοκαίρι και ξεκινάς τα μπάνια, σκέφτεσαι τον ήλιο, τη θάλασσα και το σοκολατένιο μαύρισμα που θέλεις ν’ αποκτήσεις! Στην προσπάθειά σου ν’ αποκτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου, πολύ συχνά πέφτεις σε λάθη. Το πιο συχνό λάθος; Το ότι αμελείς να βάλεις αντηλιακό και θεωρείς ότι το λάδι μαυρίσματος σε προστατεύει απ’ τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό και πώς να διαλέξεις το σωστό;

Aρχικά, θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν φοράμε αντηλιακό μόνο στην παραλία, αλλά σε κάθε μας έξοδο απ’ το σπίτι. Ναι, ακόμα κι όταν βγαίνεις για να πας στο περίπτερο, αυτά τα λεπτά είναι αρκετά για να σε βλάψει ο ήλιος. Οπότε μην έχεις στο μυαλό σου το αντηλιακό συνδυασμένο μόνο με την παραλία.

Εκτός απ’ αυτό, το ότι έχεις βάλει στόχο το Καλοκαίρι να μαυρίσεις τόσο ώστε να μην σε ξεχωρίζουν στο σκοτάδι παρά μόνον απ’ τα δόντια σου, δεν σημαίνει ότι το αγαπημένο σου λάδι που έχει χαμηλό δείκτη προστασίας είναι ικανό να σε προστατεύσει απ’ τον ήλιο.

Θα πρέπει να φοράς αντηλιακό με επαρκή δείκτη προστασίας και εννοείται πως δεν είναι όλα τα αντηλιακά για όλους! Θα πρέπει πάντα να διαλέγεις αντηλιακό που είναι κατάλληλο για το δέρμα σου, αλλά και για την ηλικία σου.

Διαφορετικό αντηλιακό θα διαλέξεις εάν έχεις νεότερη επιδερμίδα και διαφορετικό αντηλιακό εάν το δέρμα σου είναι σκουρόχρωμο.

Η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού και η ανανέωσή του ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνει τον βαθμό προστασίας του δέρματός σου, με αποτέλεσμα να μπορείς να κυκλοφορείς με ασφάλεια και να προλαμβάνεις παθήσεις του δέρματος, οι οποίες μπορεί ν’ αποδειχθούν πολύ σοβαρές.

Για να μας λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το αντηλιακό, η Πόπη Τσαπανίδου συνάντησε τον Νίκο Αποστολάκη, δερματολόγο, ο οποίος μας έδωσε πολλές χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση του αντηλιακού.

Info!

Νίκος Αποστολάκης

Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος Omniderm