Αν φροντίσεις τα πόδια σου όπως τους πρέπει, θα σε ευγνωμονούν για πάντα!

LIKE US ON FACEBOOK

Συνήθως σπαταλάμε πολύ χρόνο και ασχολούμαστε με την περιποίηση της επιδερμίδας μας και των μαλλιών μας αλλά ξεχνάμε κάτι βασικό: Την περιποίηση στα πόδια.

Τα πόδια είναι αυτά που σε κρατούν και εσύ δεν τους δίνεις τη σημασία που πρέπει. Η περιποίηση στα πόδια είναι βασική κι αν φροντίσεις τα άκρα σου όπως πρέπει αυτά θα σε ευγνωμονούν για πάντα.

Και τι μπορείς να κάνεις στα πόδια από το να τα πλένεις; Πολλά! Από μασάζ μέχρι ένα καλό πεντικιούρ. Το έχουν περισσότερη ανάγκη απ΄όση νομίζεις, κι αν δεν το κάνεις τα προβλήματα θα εμφανιστούν σιγά σιγά, αργότερα.

Η περιποίηση στα πόδια όπως τους αξίζει λοιπόν!

Κάνε πεντικιούρ και καν΄το σωστά

Είναι σημαντικό να κάνεις πεντικιούρ για να αποφύγεις όλα τα βακτήρια και τις φλεγμονές. Κάνε μια καλή απολέπιση στο δέρμα σου με ένα σφουγγάρι. Άφησε τα πόδια σου σε ζεστό νερό και κάνε την απολέπιση.

Και μην ξεχνάς την ενυδάτωση! Πρέπει να ενυδατώνεις τα πόδια σου συχνά-πυκνά κι έτσι θα αποφύγεις αυτές τις «ρωγμές» στις φτέρνες και τα πόδια σου θα είναι πάντα μαλακά.

Προσοχή με τα τακούνια

Δώσε βάση στα παπούτσια για να μην ταλαιπωρείς τα πόδια σου. Μην φοράς τακούνια για πολλές ώρες γιατί αυτό προκαλεί από πόνο μέχρι και μόνιμες βλάβες.

Δώσε προσοχή, λοιπόν, στην ποιότητα του παπουτσιού και φυσικά να αλλάζεις τις κάλτσες σου καθημερινά.  Να τηρείς δηλαδή, τους κανόνες υγιεινής και να αφήνεις τα πόδια σου να αναπνέουν.

Μασάζ στα πόδια

Το μασάζ στα πόδια είναι βασικό. και πρέπει να το κάνεις συχνά. Από τα δάχτυλα του ποδιού μέχρι και τον αστράγαλο. Μπορείς να το κάνεις μόνος σου ή να πας σε έναν επαγγελματία. Αυτό θα απαλύνει τον πόνο στα πόδια και στις αρθρώσεις καθώς και το πρήξιμο. Είναι σημαντικό μετά από μια μέρα στη δουλειά!

Σήκωσε τα πόδια ψηλά

Νιώθεις ότι τα πόδια σου έχουν μουδιάσει ή ότι έχουν πρηστεί; Τότε σήκωσέ τα ψηλά σε μια καρέκλα ή ένα μαξιλάρι και κράτησέ τα ψηλά για λίγο.

Θα χαλαρώσουν και θα νιώσεις πιο ξεκούραστος. Άφησε το αίμα να κυκλοφορήσει σωστά!

Σταμάτα το κάπνισμα

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία σου, σε βλάπτει απ’ την κορυφή μέχρι τα νύχια. Καθώς εισπνέεις τον καπνό, τα αγγεία στα πόδια σου υποφέρουν από προβλήματα κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε γάγγραινα! Κι όμως!

Διαβάστε επίσης:

Έχεις μύκητες στα νύχια; Διώξτους γρήγορα!

Photo: unsplash/Julie Johnson
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved