Εντάξει, δεν είναι και τόσο επικίνδυνα, μην τρομάζεις. Απλά είναι ιδιαίτερα μέρη στον κόσμο, που ίσως θέλουν λίγο κόπο για να τα ανακαλύψεις και να βρεις τον «κρυμμένο θησαυρό». 

Χιλιάδες πόλεις και τοπία υπάρχουν στον πλανήτη για να επισκεφτείς και να ανακαλύψεις μια διαφορετική πλευρά τους. Ιδιαίτερα μέρη στον κόσμο, που λίγοι γνωρίζουν, διότι δεν πρόκειται για μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες, μπορούν να σε κάνουν να νιώσουν δέος και την αδρεναλίνη να ανεβαίνει με μια επίσκεψη εκεί.

Ποια είναι αυτά τα ξεχωριστά μέρη σε όλο τον κόσμο που αξίζουν την προσοχή σου;

Παραλία Flamingo, Aruba

Πρόκειται για έναν όμορφο παράδεισο, εκεί όπου τα φλαμίνγκο θα “φάνε” τα χέρια σου. Ζουν όλο το χρόνο εκεί και νιώθουν αρκετά ασφαλή κοντά σε ανθρώπους, που τους δίνουν πάντα κάτι νόστιμο.

Νησί της Μαδέρας, Πορτογαλία

Εκεί κάθε πόλη έχει τις δικές της εκπλήξεις. Για παράδειγμα, στο Porto Moniz, υπάρχουν ηφαιστειακές πισίνες και ένα παλιό φρούριο με ενυδρείο. Και αν θες να δεις μια καταπληκτική θέα, θα πρέπει να ανέβεις στην ψηλότερη κορυφή της Μαδέρας, το Pico Ruivo. Στη Μαδέρα κάθε πόλη είναι ιδιαίτερη και αξίζει μια σου ματιά.

Τζαμί Shah Cheragh, Ιράν

Αυτό το λαμπερό μαυσωλείο χτίστηκε τον 14ο αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Tashi Khatun. Ο Αγιατολάχ Ντασταγκίμ έβλεπε συνεχώς φως από απόσταση και αποφάσισε να ερευνήσει και να ανακαλύψει ποια ήταν η πηγή. Βρήκε ότι το φως προερχόταν από έναν τάφο. Μέσα, υπήρχε το σώμα ενός πολεμιστή στην πανοπλία με ένα δαχτυλίδι που έλεγε «Η υπερηφάνεια ανήκει στον Θεό, ο Αχμάντ γιος του Μούσα». Μέσα στο τζαμί όλα λάμπουν με αυτό το εκπληκτικό φως. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με μωσαϊκό από γυαλί – καθρέφτη , στολίδια και ασημένιες πλάκες.

Dune of Pilat στην Ακουιτανία, Γαλλία

Πρόκειται για τον ψηλότερο αμμόλοφο της Ευρώπης. Μπορείς φυσικά να απολαύσεις συγχρόνως τη θάλασσα με την έρημο εκεί. Έχει μήκος περίπου 2,7 χιλιόμετρα από βορρά προς νότο και το ύψος του είναι περίπου 106,60 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Bohemian, Ελβετία

Εκεί θα βρεις έναν κόσμο από βράχια, πέτρινες καμάρες με καταπράσινα δάση και υπέροχα νερά.

Jeju Island Seongsan Ilchulbong Peak, Νότια Κορέα

Αυτό το αδρανές ηφαίστειο είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά αξιοθέατα στη Νότια Κορέα και μπορείς να το δείτε από οποιοδήποτε σημείο του νησιού. Η τελευταία έκρηξη έγινε το 1007. Η περιοχή γύρω από αυτό είναι ένα εθνικό πάρκο με καταπληκτική θέα.

Οι πισίνες στο Hearst Castle, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Αυτό το καταπληκτικό κάστρο στην Καλιφόρνια χτίστηκε από τον William Randolph Hearst, έναν αμερικανικό εκδότη εφημερίδων από τον 20ο αιώνα. Έχει πολλές όμορφες βιβλιοθήκες, έναν εξωτικό ζωολογικό κήπο, ξενώνες, ένα κελάρι κρασιών, μια αίθουσα δεξιώσεων μεσαιωνικού στιλ, έναν διάδρομο για αεροπλάνα και 2 πισίνες.

Η ανοιχτή πισίνα ονομάστηκε Ποσειδώνας, και η κλειστή μοιάζει με αρχαία ρωμαϊκά ιαματικά λουτρά.

Διάβασε ακόμα:

Οι προορισμοί που πρέπει να ανακαλύψεις, γιατί σε λίγα χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί!

Photo: Instagram/ stylegator