Η ομορφιά της φύσης είναι ατελείωτη και όσο την εξερευνάς, τόσο περισσότερο μαγεύεσαι από το μεγαλείο της. Αν δεν έχεις ταξιδέψει ακόμα και βρίσκεσαι στην αναζήτηση προορισμών, μπορείς να σκεφτείς λίγο outside of the box και να μην πας εκεί που πηγαίνουν όλοι. Μία ιδέα που δεν έχεις σίγουρα σκεφτεί είναι οι λιμνοθάλασσες!

Βρήκαμε τις ομορφότερες λιμνοθάλασσες του κόσμου και σου τις παρουσιάζουμε! Επιλέχθηκαν βάσει της δημοτικότητάς τους στους χρήστες του Instagram, από το JW Marriott Venice Resort and Spa. Ο κατάλογος είναι γεμάτος με μερικά από τα πιο ήσυχα σημεία στον κόσμο. Θα σε κάνουν να θέλεις να σταματήσεις ό,τι κάνεις, να μαζέψεις τις βαλίτσες σου και να φύγεις αμέσως για μια βουτιά.

Πήγαινε ακόμα και τώρα…το νερό είναι ζεστό!

Ταξίδεψε μαζί μας στα ωραιότερα παλάτια του κόσμου μέσα από 12 φωτογραφίες

Οι 5 ομορφότερες λιμνοθάλασσες του κόσμου είναι εδώ και σε περιμένουν!

 Η Μπλε Λιμνοθάλασσα, Ισλανδία

Με περισσότερες από 100.000 αναρτήσεις στο Instagram σε αυτό το εκπληκτικό σημείο, το εμβληματικό Blue Lagoon είναι ο ηγέτης των λιμνοθαλασσών!

Αυτό το γαλακτερό-μπλε κόσμημα της Ισλανδίας, η Μπλε Λιμνοθάλασσα είναι ένα απόλυτο must-see για τους επισκέπτες της χώρας. Η τεχνητή λιμνοθάλασσα  θερμαίνεται από έναν τοπικό γεωθερμικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής σε έναν απολαυστικά εύκρατο κλίμα γύρω στους 37-39 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο.

Νησί Lord Howe, Αυστραλία

Η λίμνη κοραλλιογενών υφάλων του νησιού Lord Howe, που βρίσκεται στη Θασμανική Θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, είναι μοναδική σε αυτή τη λίστα.

Επισήμως μέρος της Αυστραλίας, η λίμνη βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού και είναι ένα αδιαμφισβήτητά ξεχωριστό σημείο ομορφιάς. Σίγουρα αξίζει το ταξίδι από την ηπειρωτική χώρα για μια επίσκεψη.

Λίμνη Δόξα: Ένα υπέροχο αλπικό τοπίο μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Teti’aroa, Γαλλική Πολυνησία

Το Teti’aroa είναι μια ατόλη στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Βρίσκεται 53 χιλιόμετρα βόρεια της Ταϊτής, αυτή η ήσυχη τοποθεσία έχει μια εκθαμβωτική λιμνοθάλασσα στο κέντρο της. Όχι μόνο ένα δημοφιλές σημείο πλέον, οι ιστορικοί λένε ότι από τον 18ο αιώνα οι αρχηγοί της Ταϊτής πραγματοποιούσαν εμπορικά παζάρια αυτόν τον γραφικό προορισμό.

Ko Olina, Χαβάη

Σχεδόν όλοι όσοι αγαπούν τον ήλιο πρέπει να πάνε στη Χαβάη για μια εβδομάδα διακοπών. Το σύμπλεγμα των νησιών έχει εκπληκτική θέα. Οι τέσσερις «λιμνοθάλασσες που μοιάζουν με κοσμήματα» του Κο Ολίνα εκτείνονται κατά μήκος της ακτογραμμής αποτελούν το διαμάντι της ευρύτερης περιοχής.

Βρήκαμε 6 ιδιωτικά νησιά που είναι φθηνότερα και από ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα!

Οι λιμνοθάλασσες της Νέας Καληδονίας, Νέα Καληδονία

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι λιμνοθάλασσες της Νέας Καληδονίας αποτελούν ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα υφάλων. Ο μακρύτερος ύφαλος που λειτουργεί και ως φυσικό φράγμα στον κόσμο, φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία ειδών κοραλλιών και ψαριών, μαγγρόβια και μερικές εκπληκτικές δομές υφάλων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News