Τα ταξίδια τα αγαπάμε! Μας γεμίζουν την ψυχή και το μυαλό. Γεμίζουμε με ωραίες αναμνήσεις που τις φυλάμε για μια ζωή. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα απ΄το να ταξιδεύεις και να γεμίζεις με εμπειρίες που θα θυμάσαι για πάντα. Ποια θα είναι η τάση για τα ταξίδια το 2020;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες ένα ταξίδι; Μόνος σου, με παρέα, με τον σύντροφό σου; Το κάθε ταξίδι είναι μοναδικό και ιδιαίτερο είτε πήγες στο εξωτερικό είτε σε ένα όμορφο χωριό της Ελλάδας.

Και μέσα σε όλα αυτά που ευχόμαστε για το 2020 είναι και τα ταξίδια. Να κάνουμε όσα πιο πολλά ταξίδια μπορούμε.

Ποια θα είναι η μεγαλύτερη τάση για τα ταξίδια για το 2020;

Το “celecation”. Ένα event, μια γιορτή που απαιτεί ένα ταξίδι. Δηλαδή, να συνδυάζεις μια γιορτή με ένα ταξίδι, να κλείσεις ένα ταξίδι για τα γενέθλιά σου, για την επέτειό σου με το άλλο σου μισό, να πας σε ένα event που απαιτεί ένα ταξίδι και να το συνδυάσεις με διακοπές.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τάση για τα ταξίδια…

Και μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συγκεκριμένη έρευνα για αυτήν την τάση. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον ορισμό πρόκειται για γιορτές από οικογένεια και φίλους που μπορεί να μένουν μακριά και να τα γιορτάσετε μαζί σε ένα μέρος.

Απλοί κανόνες για τα ταξίδια για να μην ξοδέψεις μια περιουσία

Και μεταξύ των ανθρώπων που ταξίδεψαν πρόσφατα για να γιορτάσουν μια ειδική περίσταση, το 34% ταξίδεψαν για κάποια γενέθλια, επέτειο ή κάτι παρόμοιο. Το 31% πήγε σε ένα οικογενειακό reunion και το 16% ταξίδεψε για κάποιον γάμο.

Και μπορείς κι εσύ μια φορά τον χρόνο να επισκεφτείς έναν φίλο σου που βρίσκεται στο εξωτερικό ή να οργανώσεις εσύ ένα reunion σε μια άλλη πόλη. Χρειάζεται μόνο καλή οργάνωση. Και σκέψου πως αν ο φίλος σου μένει σε μια άλλη χώρα και πας να τον βρεις με κάποια αφορμή (ή και χωρίς), τότε μπορεί να σε φιλοξενήσει και να μειώσεις τα έξοδα.

Αν, λοιπόν, ψάχνεις μια αφορμή για να… ξεκουνηθείς, τότε μάλλον μόλις σου δώσαμε μια. Αξιοποίησέ την για να επισκεφτείς ένα νέο περιβάλλον, να δεις ανθρώπους που αγαπάς και να απολαύσεις όμορφες και ευχάριστες στιγμές που θα ζεσταίνουν την καρδιά σου για χρόνια και θα τις θυμάσαι με αγάπη!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα το Instagram για τα ταξίδια

Photo: Pexels/Porapak Apichodilok