Το Καλοκαίρι δεν αργεί και πολύ και ίσως να σκέφτεσαι τι να κάνεις στις καλοκαιρινές διακοπές του 2021, αλλά διστάζεις να αποφασίσεις ή να μπεις στη διαδικασία να ψάξεις και να οργανωθείς. Μήπως, όμως, θα έπρεπε να το κάνεις;

Το ξέρουμε ότι έχεις αμφιβολίες, ότι διστάζεις να κανονίσεις τι θα κάνεις το Καλοκαίρι μην και κάτι πάει στραβά, όμως γι’ αυτό είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και να βάλεις σε σειρά τα όσα σκέφτεσαι. Για να δούμε, λοιπόν, μήπως πρέπει να κανονίσεις σιγά σιγά τις καλοκαιρινές διακοπές του 2021.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως απευθυνόμαστε κυρίως σε αυτούς που έχουν σκοπό να κάνουν κάποια κράτηση για το Καλοκαίρι κι όχι απλά να πάνε στο εξοχικό τους – που και αυτό καλό είναι απλά δεν έχεις να διευθετήσεις τόσες εκκρεμότητες.

Οι 10 καλύτεροι covid-free προορισμοί στην Ελλάδα για διακοπές μακριά απ’ την πολυκοσμία

Πριν καταλήξουμε στο πότε θα ήταν καλό να κανονίσεις τις καλοκαιρινές διακοπές του 2021, πάμε να δούμε τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα.

#1: Σκεπτόμενοι πάντα θετικά – όπως μας έχει μάθει η Πόπη να κάνουμε – και με βάση όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, ο τουρισμός θα ανοίξει περί τα μέσα Μαΐου και τουρίστες θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή γνωρίζουμε πως οι διαδικασίες εμβολιασμού έχουν επιταχυνθεί στη χώρα μας με σκοπό να έχει εμβολιαστεί μέχρι το Καλοκαίρι μία πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις κάνει το εμβόλιο μέχρι τις διακοπές σου θα νιώθεις και θα είσαι πιθανότατα και πιο ασφαλής. Ωστόσο, πέρα από το αν θα έχεις κάνει εσύ το εμβόλιο, το σίγουρο είναι πως θα το έχουν κάνει εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, αλλά και ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα μας. Αυτά τα στοιχεία μας δείχνουν πως οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές σου έχουν μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν, όπως ακριβώς τις ονειρεύεσαι τόσους μήνες. Τα self test βοηθούν και σε αυτό.

#2: Μην ξεχνάς πως τουρίστες με εξοχικές κατοικίες έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν από το εξωτερικό, ενώ και οι υπόλοιποι ανυπομονούν, όπως δηλώνουν, να έρθει ο Μάιος για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό δείχνει πως δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και να θεωρείς δεδομένο ότι θα βρεις με ευκολία κατάλυμα για το Καλοκαίρι.

καλοκαιρινές διακοπές του 2021
Freepik

#3: Οι τιμές είναι αρκετά καλές, όπως και πέρσι. Λόγω του κορονοϊού, οι τιμές διανυκτέρευσης στα καταλύματα είναι σε συνηθισμένες, φυσιολογικές τιμές – ανάλογα και με το κάθε νησί – και όχι στα ύψη απαραίτητα, καλό για εσένα, αλλά και για τους υπόλοιπους, οι οποίοι θα τρέξουν να προλάβουν την πιο οικονομική λύση που τους βολεύει.

#4: Αν έχεις απαιτήσεις, δεν πρόκειται να οργανωθείς από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει τουλάχιστον να έχεις καταλήξει στον προορισμό που επιθυμείς ή να έχεις στο μυαλό σου μερικές επιλογές, ώστε να γίνει η αναζήτηση πιο σωστά και οργανωμένα. Για παράδειγμα, αν θες να πας σε νησί κι έχεις ως επιλογές όλα τα νησιά της Ελλάδας, τότε θα σου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να βρεις αυτό που επιθυμείς για το Καλοκαίρι και οι υπόλοιποι θα σε προλάβουν. Είναι καλό να περιορίσεις τη λίστα σου σε μονοψήφιο αριθμό νησιών, ιδανικά μέχρι 5, ώστε να είναι πιο εύκολο να ψάξεις και να συγκρίνεις.

#5: Δωρεάν ακύρωση! Υπάρχει αυτή η φράση – κλειδί που τριγυρνάει στο μυαλό όλων μας. Αφού μπορείς να κλείσεις κάποιο κατάλυμα με δωρεάν ακύρωση, γιατί να περιμένεις να πάει Ιούνιος για να κλείσεις τις διακοπές σου. Έχεις αποφασίσει τον προορισμό, ξέρεις πάνω – κάτω πότε θα πάρεις και άδεια, αλλά διστάζεις ακόμα να κλείσεις τη διαμονή; Κανένας λόγος, αφού και να το μετανιώσεις αργότερα με την δωρεάν ακύρωση δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.

καλοκαιρινές διακοπές του 2021
Pexels

#6: Μίλα με τον ξενοδόχο. Ακόμα και δωρεάν ακύρωση να μην μπορείς να κάνεις στο συγκεκριμένο κατάλυμα που έχεις δει, μίλα με τον ιδιοκτήτη του, ώστε να σε ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα των δωματίων και για το πόσο χρόνο έχεις ουσιαστικά να πάρεις απόφαση για το αν θα κλείσεις το συγκεκριμένο κατάλυμα. Γιατί άλλο να απομένει μόνο ένα διαθέσιμο δωμάτιο κι άλλο πέντε.

Τέλος, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων HomeAway, που διαθέτει περισσότερα από 2.000.000 σπίτια προς ενοικίαση σε 190 χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ο καλύτερος μήνας για να βρεις το τέλειο κατάλυμα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές είναι ο Ιανουάριος. Αυτό ίσως να σημαίνει πως έχεις αργήσει, όμως σίγουρα προλαβαίνεις, γι’ αυτό μην αποφεύγεις να συζητήσεις το θέμα των διακοπών με την παρέα ή την οικογένειά σου. Και αν φοβάσαι λόγω του κορονοϊού, μην ξεχνάς πως υπάρχουν πολλά νησιά στην Ελλάδα για low profile διακοπές.

Τι να κάνεις αν περνάς τις διακοπές σου σε νησί με κρούσματα κορονοϊού;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News