Ο κορονοϊός έχει φέρει μια σειρά από δραστικές αλλαγές σε όλη μας τη ζωή. Μια απ’ τις σημαντικές αλλαγές είναι και ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουμε. Εάν έχεις ταξιδέψει με αεροπλάνο ή έχεις μιλήσει με κάποιον που έχει ταξιδέψει αυτό το διάστημα, θα ξέρεις ήδη ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Τι γίνεται, όμως, με το φαγητό στο αεροπλάνο στην εποχή του κορονοϊού;

Πλέον, στο αεροπλάνο φοράμε μάσκα, όλη την ώρα της πτήσης, και πολύ καλά κάνουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις, δεν αγγίζουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, καθαρίζουμε με απολυμαντικά μαντηλάκια επιφάνειες που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε -ή τουλάχιστον αυτό κάνουμε εμείς για να μειώσουμε τις πιθανότητες μικροβίων- και φυσικά πλένουμε χέρια και πρόσωπο πολύ καλά μόλις αποβιβαστούμε στον προορισμό μας.

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο και το αεροδρόμιο!

Πάμε τώρα στο θέμα του φαγητού κατά τη διάρκεια της πτήσης… 

Αρχικά να πούμε ότι η κάθε εταιρεία ακολουθεί τη δική της πολιτική και μπορεί από πτήση σε πτήση να δεις διαφορές. Επίσης, σίγουρα θα δει κάποιες διαφορές ανάμεσα στις πτήσεις αεροπορικών από άλλες ηπείρους. Αλλά σίγουρα, μπορούμε να πούμε κάποια βασικά πράγματα με βάση τα όσα έχουμε δει και ακούσει μέχρι στιγμής!

Τι έχει αλλάξει στο φαγητό στο αεροπλάνο λόγω κορονοϊού;

Η βιομηχανία των αεροπιρικών εταιρειών εξακολουθεί να πειραματίζεται με διαφορετικές προσεγγίσεις για να διατηρεί ασφαλείς τους επιβάτες, τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια και το πλήρωμα. Επομένως, μπορεί πράγματα που ισχύουν τώρα να μην ίσχυαν πριν 2 μήνες και να μην ισχύουν σε 2 μήνες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι αεροπορικές εξακολουθούν να σερβίρουν φαγητό και ποτό στο αεροπλάνο, όμως, υπάρχουν και εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτα πλέον μέσα στο αεροπλάνο, ώστε να αποφεύγεται εντελώς η επαφή επιβάτη και αεροσυνοδού. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι επιβάτες μπορούν να φέρνουν μαζί τους ένα σνακ.

Οι περισσότερες αεροπορικές, πάντως, εξακολουθούν να λαμβάνουν υπόψιν τους τις ώρες διάρκειας του ταξιδιού. Στις μεγάλες πτήσεις προσφέρεται δηλαδή συνήθως φαγητό, ενώ σε μικρής διάρκειας πτήσεις δεν προσφέρεται ή περιορίζονται σ’ ένα συσκευασμένο σνακ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις με βάση τα παραπάνω είναι να ενημερωθείς συγκεκριμένα για την πτήση σου απ’ την αεροπορική με την οποία ταξιδεύεις για την πολιτική της όσον αφορά το φαγητό ώστε να είσαι προετοιμασμένος.

Αυτό που μπορούμε να σου πούμε με βεβαιότητα για την Ελλάδα είναι ότι η βασική αεροπορική εταιρεία ακόμα και σε μικρές πτήσεις εντός της χώρας προσφέρει συσκευασμένο σνακ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, επομένως εάν ταξιδεύεις εντός των συνόρων μην αγχώνεσαι!

Εάν, τώρα, ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας με άλλη αεροπορική, καλά θα κάνεις να ενημερωθείς πριν το ταξίδι.

Ευχόμαστε καλά ταξίδια με ασφάλεια!

Διάβασε και αυτό:

Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι με αεροπλάνο;

Photo: “Airplane Meal” by Studio Sarah Lou is licensed under CC BY 2.0