Ταξίδι με το αεροπλάνο; Αν βουλώνουν τα αυτιά σου μπορείς να κάνεις αυτά τα κόλπα

LIKE US ON FACEBOOK

Όσες φορές και αν έχεις ταξιδέψει με το αεροπλάνο έχεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους ανθρώπους που βουλώνουν τα αυτιά τους στο αεροπλάνο. Πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου και εμείς ξέρουμε τι ακριβώς μπορείς να κάνεις.

Συνήθως, αυτό το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο εκδηλώνεται κατά την έναρξη της πτήσης, την στιγμή δηλαδή που το αεροπλάνο έχει ξεκινήσει την ανοδική του πορεία. Το ίδιο, όμως, μπορεί να νιώσεις και κατά την διάρκεια της προσγείωσης. Όπως κατάλαβες όλα έχουν να κάνουν με τις γρήγορες αλλαγές στο υψόμετρο που προκαλούν μεταβολές της πίεσης του αέρα, γι’ αυτό και βουλώνουν τα αυτιά σου στο αεροπλάνο!

Αν βουλώνουν τα αυτιά σου μπορείς να κάνεις αυτά …

  1. Προσπάθησε να χασμουρηθείς ή να καταπίνεις κατά την απογείωση αλλά και την προσγείωση: Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το χασμουρητό αλλά και η κατάποση ενεργοποιούν τους μυς που ανοίγουν τις σάλπιγγες που υπάρχουν στα αυτιά σου.
  2. Κλείσε την μύτη σου και σφίξε καλά το στόμα σου: Είναι ένα κόλπο που πιάνει γι΄αυτό κάνε το και θα μας θυμηθείς.
  3. Μην κοιμάσαι κατά την διάρκεια των απογειώσεων αλλά και των προσγειώσεων: Δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να κοιμηθείς. Αν είσαι ξύπνιος μπορείς να κάνεις τις τεχνικές που σου μάθαμε.
  4. Χρησιμοποίησε ένα ρινικό αποσυμφορητικό σπρέι: Αν χρησιμοποιείς και εσύ ένα ρινικό αποσυμφορητικό σπρέι, θα σε βοηθήσει με την πίεση που νιώθεις.
  5. Βρέξε μία πετσέτα με ζεστό νερό. Ακούμπησέ την στο αυτί σου για πέντε έως δέκα λεπτά. Η θερμότητα θα μαλακώσει και θα βοηθήσει στο ενοχλητικό συναίσθημα.
  6. Ελαιόλαδο. Θα ξεμπλοκάρει τον ακουστικό σωλήνα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ξαπλώσεις με το μπλοκαρισμένο αυτί προς τα επάνω και να χρησιμοποιήσεις 3-5 σταγόνες από το λάδι. Μείνει σε αυτήν την θέση για πέντε έως δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, γύρισε με το βουλωμένο αυτί στραμμένο προς τα κάτω ώστε να απομακρυνθεί η περιττή ποσότητα υγρού.

Φυσικά, κάποια απ’ αυτά τα tips μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνο μετά την πτήση (βλέπε το ελαιόλαδο!) αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση έχουν βουλώσει τα αυτιά σου!

Δες ακόμα:

Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κλείσεις το εισιτήριο

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved