Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 2% του πληθυσμού ξέρει πού πραγματικά βρίσκονται αυτές οι 17 εντυπωσιακές γέφυρες του κόσμου. Είσαι ανάμεσα σε αυτό το 2% ή ανήκεις στο υπόλοιπο 98% που δεν ξέρει;

Υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που φημίζονται για τις γέφυρες τους. Τσεχία, Ουγγαρία, Αγγλία, ΗΠΑ…

Άλλες πέτρινες με εντυπωσιακά γλυπτά από άλλους αιώνες κι άλλες πιο σύγχρονες με μια μίνιμαλ αισθητική. Το σίγουρο είναι ότι πάντα μια γέφυρα μπορεί να σε γοητεύσει. Ακόμα κι αν η εμφάνισή της δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, μπορεί να ενώνει δύο μέρη της γης κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό.

Άλλες γέφυρες είναι πιο μικρές και τις διασχίζεις με τα πόδια και για άλλες χρειάζεται να οδηγήσεις αρκετά λεπτά ή ακόμα και ώρες για να τις περάσεις.

Για την ιστορία, να σου πούμε και μερικά ενδιαφέρονται στοιχεία:

  • Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο εγκαινιάστηκε το 2018 και συνδέει την Κίνα με το Χονγκ Κονγκ. Έχει μήκος 55 χιλιόμετρα και χρειάστηκαν επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα, που θα αρκούσαν για να κατασκευαστούν 60 Πύργοι Άιφελ, καθώς και 1,08 εκατ. κυβικά μέτρα τσιμέντου. Η γέφυρα έχει έξι λωρίδες κυκλοφορίας και τέσσερις σήραγγες, η μία εκ των οποίων υποθαλάσσια, ενώ στηρίζεται σε τέσσερα τεχνητά νησιά, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για αυτό.
  • Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο είναι στη νότια Κίνα, έχει μήκος 526.14 μέτρων και η Guinness World Records την έχει αναγνωρίσει ως τη μακρύτερη γέφυρα με γυάλινο δάπεδο στον κόσμο.
  • Η μεγαλύτερη γέφυρα από τούβλα στον κόσμο είναι η οδογέφυρα Γκολτς, στη βόρεια Σαξονία, περίπου 4 χλμ δυτικά της γερμανικής πόλης Ράιχενμπαχ. Χτίστηκε το 1851 και εκτείνεται στην κοιλάδα του ποταμού Γκολτς ενώ ξεπερνά τα 70 μέτρα σε ύψος.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά συντριβάνια σ’ όλο τον κόσμο!

Κι αφού έμαθες και μερικά στοιχεία που ίσως σου χρησιμεύσουν, κάνε το τεστ με τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες του κόσμου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News