Ήρθε επιτέλους η στιγμή που θα αποδράσεις απ’ την καθημερινότητα έστω και για λίγο; Το περιμένεις πώς και πώς; Αν ταξιδεύεις για τριήμερο, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτά τα tips. 

Μπορεί να μην είναι τόσες πολλές οι μέρες, αλλά είναι αρκετές για μια απόδραση απ’ την καθημερινότητα που τόσο σε ταλαιπωρεί. Μην χάνεις, λοιπόν, χρόνο και κανόνισε ένα ταξιδάκι σε προορισμό που θα λατρέψεις με βάση τα γούστα σου!

Tips αν ταξιδεύεις για τριήμερο

Προσοχή στη βαλίτσα 

Προφανώς και δε θα πάρεις βαλίτσα 20 κιλών για 2-3 μέρες. Το ιδανικό μέγεθος βαλίτσας για ολιγοήμερες αποδράσεις είναι εκείνη που μπαίνει στην καμπίνα του αεροπλάνου κι αν είσαι της περιπέτειας ή του κάμπινγκ, το backpack σου. Μια εκδρομή πας να ξεσκάσεις και να χαλαρώσεις, όχι να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο outfit.

Μην πάρεις τη δουλειά μαζί σου

Σκοπός είναι να περάσεις καλά μακριά απ’ την καθημερινότητα που σ’ έχει κουράσει, όχι να φορτωθείς και τη δουλειά που δεν έχεις τελειώσει. Φρόντισε πριν φύγεις να ‘χεις ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις κι αν δεν είναι ανάγκη μην κουβαλήσεις μαζί σου τον υπολογιστή ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τη δουλειά.

Μην ξεχάσεις αντηλιακό και φάρμακα 

Μπορεί να θεωρείς τα φάρμακα περιττά μερικές φορές και να μην τα χρησιμοποιείς, όμως δεν είναι. Σε μια ώρα ανάγκης ίσως να τα χρειαστείς και καλύτερα να είσαι καλά προετοιμασμένος κι εφοδιασμένος, παρά να τρέχεις τελευταία στιγμή.

Έλεγξε το αυτοκίνητο 

Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, φρόντισε να έχεις τσεκάρει ότι όλα είναι καλά, λάστιχα, λάδια, υγρά κι οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει το τριήμερό σου.

ταξιδεύεις για τριήμερο

Pexels

Φύγε νωρίς και γύρνα αργά 

Μιας κι οι μέρες δεν είναι πολλές, φρόντισε να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο. Ξεκίνα για τον προορισμό σου όσο το δυνατόν πιο νωρίς και γύρνα το βράδυ της τρίτης μέρες. Εκμεταλλεύσου όλες τις μέρες στο έπακρο.

Πήγαινε κάπου που θα περάσεις σίγουρα καλά 

Τρεις μέρες έχεις όλες κι όλες, “ξόδεψέ” τες με τον καλύτερο τρόπο. Μην πας σ’ ένα μέρος που έχεις ξαναπάει και δεν πέρασες καλά. Μην ξεχνάς, βέβαια, πως σημαντικό ρόλο παίζει κι η παρέα, οπότε φρόντισε να έχεις την καλύτερη.

Άσε τη γκρίνια στην άκρη 

Φεύγεις για τρεις μέρες για να ηρεμήσεις. Κράτα έστω γι’ αυτές τις μέρες μακριά τα νεύρα, τη γκρίνια και το άγχος απ’ τη ζωή σου κι απλά πέρνα καλά!

Διάβασε ακόμα:

5+1 μαγευτικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Photo: Unsplash/Jason Blackeye