Κάθε χρόνο οι τάσεις στα ταξίδια αλλάζουν. Ο κόσμος εμπνέεται με κάτι καινούργιο, διαφορετικό και αναζητά μια εναλλακτική. Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020 ποιες είναι; Τι προτιμούν οι περισσότεροι για φέτος; 

Τα travel trends είναι διαφορετικά και ιδιαίτερα το 2020. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν ήδη να επισκεφθούν μοναδικούς προορισμούς που δεν ήταν στις προτιμήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια. Κι ίσως μερικές από τις επιλογές αυτές να εμπνεύσουν κι εσένα, που ξέρεις!

Ποιες, λοιπόν, οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020;

Instagrammability

Τι είναι το λεγόμενο Instagrammability; Η νέα προτίμηση των ταξιδιωτών; Όσοι ταξιδεύουν επηρεάζονται άμεσα από τα social media και πιο συγκεκριμένα το Instagram για την εύρεση ταξιδιωτικού προορισμού. Οι χρήστες αλληλεπιδρούν, ανεβάζουν φωτογραφίες από τα ταξίδια τους, βλέπουν αυτές άλλων από ταξίδια και ψάχνουν τον προορισμό που θα τους εμπνεύσει περισσότερο. Αναμφίβολα, τα social media επηρεάζουν άμεσα τον καθένα.

Βιωσιμότητα

Στόχος είναι το να ξοδεύεις όσο το δυνατόν λιγότερα για ένα ταξίδι. Η βιωσιμότητα στοχεύει στο καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Οι ταξιδιώτες επιθυμούν τα ταξίδια τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο και να μην επιβαρύνουν τον πλανήτη. Ήδη αρκετά ξενοδοχεία και μερικές αεροπορικές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, που δε θα το επιβαρύνουν παραπάνω, ενώ η οικολογία μπαίνει ακόμα περισσότερο στη ζωή όσων ταξιδεύουν.

Τι συμφέρει περισσότερο; Ταξίδι με γκρουπ ή μόνος;

Μη τουριστικοί προορισμοί

Παρίσι, Λονδίνο και Μιλάνο δεν είναι πια τόσο στη μόδα. Μπορεί να παραμένουν ακόμα στις προτιμήσεις όλων, όμως οι ταξιδιώτες προτιμούν για φέτος να ανακαλύψουν μη τουριστικά μέρη, που ίσως να μην είναι και τόσο γνωστά. Σύμφωνα με τη Booking, το 54% των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο επιθυμούν να συμβάλουν στη μείωση του υπερβολικού τουρισμού, ενώ το 51% θέλει να επισκεφτεί προορισμούς λιγότερο γνωστούς αντί για τους πιο δημοφιλείς.

Solo ταξίδι

Αν σ’ αρέσει να ταξιδεύεις μόνος σου, τότε ήρθε η ώρα να το κάνεις και να ‘σαι και στα trends. Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι πρέπει να είσαι μόνος σου κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού. Μπορείς, για παράδειγμα, να πας σ’ ένα μέρος με παρέα, αλλά να ανακαλύψεις μια εκδοχή του μόνος σου. Υπάρχουν τόσες γωνιές σε κάθε πόλη που μπορείς να δεις και μόνος σου που σίγουρα ένα solo ταξίδι αξίζει!

Διάβασε ακόμα:

Το “celecation” θα είναι το μεγαλύτερο trend στα ταξίδια για το 2020!

Photo: unsplash/Frank Vex