Η Ελλάδα είναι μία χώρα πλούσια σε φυσικές ομορφιές και προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείς. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχεις αμέτρητες επιλογές για διακοπές, όμως αυτό που σίγουρα δεν έχεις ανακαλύψει είναι τα πολύ όμορφα μικρά νησιά της χώρας μας.

Ωραία και τα μεγάλα νησιά, αλλά σαν τα μικρά δεν έχει! Αυτά τα νησιά μπορούν να σου προσφέρουν ακόμα πιο ποιοτικές και ξεκούραστες διακοπές, δίπλα στα καταγάλανα νερά των παραλιών τους και παρέα με την απόλυτη ηρεμία που επικρατεί. Μήπως φέτος να προτιμούσες ένα από τα παρακάτω μικρά νησιά για να περάσεις τις διακοπές σου;

Αγαθονήσι

μικρά νησιά

μικρά νησιά

Το Αγαθονήσι, το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται κοντά στη Σάμο. Εκεί θα βρεις καταγάλανα νερά, απόλυτη ησυχία και πολλές μικρές βραχονησίδες. Για κολύμπι στο Αγαθονήσι προσφέρονται  ο Άγιος Γεώργιος (δίπλα στο λιμάνι), η Σπηλιά και ο Γαϊδουραύλακος (Γαϊδουρόλακκος), νοτιοδυτικά από το λιμάνι, η παραλία Τσαγκάρη (Τσαγκάρι), νοτιοανατολικά από το λιμάνι, και ο όρμος του Πόρου, στο ανατολικό τμήμα του νησιού.

Θύμαινα

μικρά νησιά

μικρά νησιά

Ένα πανέμορφο νησί βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τους Φούρνους, κοντά στην Ικαρία. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, η ηρεμία τρομακτική και τα πανηγύρια ολονύκτια και άκρως ικαριώτικα. Τον χειμώνα μπορεί η Θύμαινα να έχει αρκετές δυσκολίες, αλλά το καλοκαίρι είναι ένας θησαυρός στο Αιγαίο. Για μπάνιο μπορείς να πας τόσο στην παραλία δίπλα ακριβώς στο λιμάνι, όσο και στην Κεραμειδού, αλλά και σε μια ιδιαίτερη σπηλιά, λεγόμενη ως Φωκοσπηλιά, που πρόσβαση έχει μόνο με καραβάκι.

Αντίπαξοι

μικρά νησιά

μικρά νησιά

Είναι ένα μικροσκοπικό νησί του Ιονίου, πασίγνωστο για τις καταγάλανες ακρογιαλιές του και κάθε καλοκαίρι το επισκέπτονται Έλληνες και ξένοι τουρίστες, προκειμένου να κολυμπήσουν στα υπέροχα νερά του. Φυσικά είναι ένα πολύ μικρό νησί με λίγες υποδομές, οπότε καλό θα είναι να μένεις στους Παξούς. Παρ’ όλα αυτά αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο.

Δήλος

μικρά νησιά

μικρά νησιά

Στη μέση του Αιγαίου, δυτικά της Μυκόνου βρίσκεται ένας τεράστιος πολιτιστικός θησαυρός, η Δήλος. Το νησί αυτό είναι μοναδικό σε όλο τον κόσμο ως ο πιο μεγάλος φυσικός νησιωτικός αρχαιολογικός χώρος. Μπορεί το να διανυκτερεύσεις εκεί να είναι πραγματικά δύσκολο, όμως μια επίσκεψη στο υπέροχο αυτό νησί αρκεί για να θαυμάσεις ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. ΟΙ κρυμμένοι “θησαυροί” στη Δήλο είναι πολλοί και αξίζει να τους ανακαλύψεις.

Ηρακλειά

μικρά νησιά

μικρά νησιά

Η Ηρακλειά ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους επιζητούν την απόλυτη ηρεμία, αλλά αγαπούν και τις Κυκλάδες. Οι διακοπές σου εκεί θα είναι αυθεντικές, γεμάτες ξεκούραση, χαλάρωση, εκθαμβωτική θέα στο Αιγαίο, λίγες και όμορφες παραλίες και ελάχιστες μετακινήσεις. Περικυκλωμένη από τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, η Ηρακλειά διατηρεί την απαράμιλλη ομορφιά της.

Πολύαιγος

μικρά νησιά

μικρά νησιά

Η Πολύαιγος είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου με φυσικές πισίνες. Και θα μου πεις γιατί σου προτείνω να πας σε ένα ακατοίκητο νησί. Μα φυσικά γιατί είναι υπέροχο και συγκλονιστικό για όποιον το επισκέπτεται. Βρίσκεται ανατολικά της Μήλου και της Κιμώλου και αν έχεις σκοπό να πας σε ένα αυτά τα δύο νησιά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια βόλτα στην αυθεντική Πολύαιγο με τα καταγάλανα νερά. Ένα μπάνιο στο νησί αυτό επιβάλλεται να το κάνεις, αφού τα νερά όχι απλά είναι υπέροχα, αλλά επίσης και πεντακάθαρα.