Μπορεί οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες να καθυστέρησαν να πραγματοποιηθούν, όμως η ιαπωνική πρωτεύουσα ήταν πανέτοιμη και το απέδειξε ήδη. Οι ολυμπιακοί χώροι στο Τόκιο που θαυμάζουμε μέσα από τις οθόνες μας – ή και από κοντά για όσους έχουν την ευκαιρία – είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και αξίζουν την προσοχή μας.

Πολλοί από τους σύγχρονους χώρους βρίσκονται σε νέες ή ανανεωμένες εγκαταστάσεις, ενώ άλλα αθλήματα θα πραγματοποιηθούν σε παλαιούς χώρους από τους Αγώνες του 1964 γύρω από το Harajuku και κοντά στο Αυτοκρατορικό Παλάτι. Ωστόσο, ποια είναι τα must σημεία της πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

Οι must ολυμπιακοί χώροι στο Τόκιο που πρέπει να ξέρεις ενόψει Ολυμπιακών

Εθνικό Στάδιο Yoyogi

Από το σταθμό Harajuku, όπου έγινε μια μεγάλη ανακαίνιση λίγες μέρες πριν από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, περπατώντας νότια, θα βρεις το Εθνικό Στάδιο Yoyogi. Θα δεις εκεί την αναγνωρίσιμη, στριμμένη οροφή της πέρα ​​από τα δέντρα. Κάνε μια γρήγορη παράκαμψη κατευθείαν στο Yoyogi Park, την κύρια παιδική χαρά για τους ντόπιους και τους νέους σε αυτήν την πλευρά της πόλης. Μετά τον πόλεμο, αυτή ήταν μια βάση για τις δυνάμεις των ΗΠΑ, και αργότερα οι απλοί ξύλινοι στρατώνες τους έγιναν το ολυμπιακό χωριό των αθλητών για τους Αγώνες του 1964. Το στάδιο, από την άλλη πλευρά, είναι ένα αριστούργημα του 20ου αιώνα που σχεδιάστηκε από τον Kenzo Tange και ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει το χάντμπολ το 2021.

Ολυμπιακό Στάδιο

Το επιβλητικό Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κόστισε συνολικά 157 δισεκατομμύρια γεν (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και διαθέτει 68.000 θέσεις. Θα το δεις να υψώνεται πάνω από τις στέγες, σε μια περιοχή με πολύχρωμες μπουτίκ μόδας και πολιτιστικό αέρα. Εκτός από τον στίβο και τις τελετές έναρξης και λήξης, το γήπεδο φιλοξενεί επίσης ορισμένους Ολυμπιακούς Αγώνες ποδοσφαίρου. Το πινγκ-πονγκ θα πραγματοποιηθεί στην γειτονική αρένα, το Tokyo Metropolitan Gymnasium, το οποίο λένε ορισμένοι ότι μοιάζει με ένα φουτουριστικό κράνος σαμουράι.

Οι αντιθέσεις του Τόκιο τη νύχτα που συναρπάζουν | Photos

Tokyo International Forum

Το Tokyo International Forum είναι ένα εκθεσιακό κέντρο πολλαπλών χρήσεων που αποτελείται από οκτώ κύριες αίθουσες διαφόρων μεγεθών, εκθεσιακούς χώρους και άλλες εγκαταστάσεις. Η κατασκευή διαθέτει καμπύλες από χάλυβα και γυαλί, με εξωτερικό σχέδιο που μοιάζει με επιμήκη βάρκα. Εκεί φιλοξενείται η άρση βαρών.

Nippon Budokan

Η τελευταία στάση που πρέπει σίγουρα να κάνουμε είναι το Nippon Budokan, που είναι γνωστό ως το πνευματικό σπίτι των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών – ειδικά του τζούντο. Στους αγώνες του 1964, το τζούντο έκανε το ντεμπούτο του ως ολυμπιακό άθλημα, με αγώνες που διεξάγονται εκεί. Στον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιούνται το καράτε και άλλα είδη πολεμικών τεχνών. Αν βρίσκεσαι ή βρεθείς εκεί, βγες βόρεια μέσω μιας πύλης κάστρου για να φτάσεις στην περιοχή Kudanshita. Από την άλλη πλευρά, πιο πίσω από την τάφρο, το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης διαθέτει καλά επιμελημένες γκαλερί που εξηγούν την ιστορία της σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης στην Ιαπωνία από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Δες όλα τα στάδια και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις από ψηλά:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News