Μόλις έφτασες στον αγαπημένο σου προορισμό, φορτωμένος με ένα σωρό πράγματα κι ανυπομονείς να φτάσεις στο ξενοδοχείο σου να ξεφορτώσεις. Όλα σου φταίνε, η κούραση, τα πράγματα, όλα εκτός απ’ το όμορφο μέρος στο οποίο βρίσκεσαι, το οποίο ανυπομονείς να ανακαλύψεις! Αλλά γρήγορα συνειδητοποιείς ότι κάτι έχει πάει λάθος κι έχεις ξεμείνει από δεδομένα στο κινητό σου. Πώς θα τη βγάλεις σε μια ξένη χώρα ευχόμενος απλά να υπάρχει WiFi όπου βρίσκεσαι; Πολύ απλά, με τα καλύτερα offline apps για ταξίδια!

Παρακάτω φτιάξαμε μια λίστα 4 δωρεάν εφαρμογές που λειτουργούν offline και θα σου φανούν χρήσιμες σε κάθε ταξίδι σου.

Offline apps για ταξίδια

Map it out

Αν ξέρεις πού θέλεις να πας, απλά κάντο “Map it out” πριν ξεκινήσεις! Μπορείς να κάνεις download περιοχές στο Google Maps, οι οποίες θα φορτώνουν ακόμα κι όταν είσαι offline. Το ίδιο ισχύει και για λίστες με μουσεία, καφετέριες κι ό,τι άλλο θέλεις να επισκεφτείς.

Η εφαρμογή λειτουργεί σαν πυξίδα και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ακόμα και χωρίς Internet.

apps για ταξίδια

Pexels/Dominika Roseclay

Ταξίδι στο εξωτερικό; Τα apps που χρειάζεσαι στο κινητό σου!

Chill out

Μπορείς να δεις σειρές και ταινίες στο Netflix ή να ακούσεις μουσική στο Spotify και το Apple Music ενώ δεν είσαι συνδεδεμένος στο WiFi. Απλά τα κατεβάζεις όταν έχεις Internet και στη συνέχεια μπαίνεις στο chill out και τα βλέπεις!

XE Currency για να μην χαθείς στο συνάλλαγμα!

Αν ταξιδεύεις σε χώρα που δεν έχει το ευρώ ως νόμισμα, μην αγχώνεσαι. Το XE Currency καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις ισοτιμίες, τις οποίες μπορείς να δεις ακόμα και χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο Internet.

apps για ταξίδια

WiFi it up

Οκ, αρκετά είπαμε για τα χωρίς WiFi. Κάποια στιγμή το θέλεις το Internet. Κι αυτή η εφαρμογή σε βοηθάει να βρεις το κοντινότερο σε σένα WiFi και να συνδεθείς απευθείας μ’ αυτό!

Δες ακόμα ένα app για να ξέρεις τα δικαιώματά σου ως ταξιδιώτης:

Ένα δωρεάν app για να ξέρεις τα δικαιώματά σου ως ταξιδιώτης

Photo: Unsplash/Dan Gold