Έχεις νοσταλγήσει τις σύντομες αποδράσεις της τελευταίες στιγμής; Η αλήθεια είναι και σε ποιον δε θα έλειπαν; Είναι οικονομικές και πραγματικά κάνεις ένα σύντομο διάλειμμα από την δύσκολη καθημερινότητα. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή, λοιπόν, αυτό το Σαββατοκύριακο να παγώσεις τις υποχρεώσεις σου και να αφιερώσεις χρόνο σε σένα και στην οικογένειά σου!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις ιδέες για κάθε διάθεση!

Αγόριανη

Είκοσι λεπτά από την αγαπημένη μας Αράχωβα βρίσκεται ένα μικρό και ιδιαίτερο χωριό η Αγόριανη, περικυκλωμένο μέσα στα έλατα του Παρνασσού. Είναι ένα πανέμορφο χωριό ιδανικό για ένα διάλλειμα το Σαββατοκύριακο!

Γιατί πάνε όλοι φέτος στην Αγόριανη;

Βυτίνα

Μία ανάσα μακριά από την Αθήνα η Βυτίνα σε περιμένει, έτσι απλά πανέμορφη, να την εξερευνήσεις το Σαββατοκύριακο. Η Βυτίνα είναι ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, στο Νομό Αρκαδίας και είναι κυριολεκτικά καταπράσινο. Συνδυάζει την υπέροχη φύση και τέλειο φαγητό! Πραγματικά τι άλλο περιμένεις να σου πει κανείς για να την επισκεφτείς;

Τα χωριά του Μαινάλου σε περιμένουν για ένα αξέχαστο 2ήμερο!

Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα

Ένα πανέμορφο χωριό, κυριολεκτικά πνιγμένο στα έλατα και τις καστανιές, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της ορεινής Πελοποννήσου. Είναι στολισμένο από πέτρινα παραδοσιακά σπιτάκια και πραγματικά είναι το ιδανικό μέρος για μία σύντομη απόδραση στη φύση. Τον χειμώνα μπορείς να συνδυάσεις την εκδρομή σου με σκι, την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού αν θέλεις μπορείς να απολαύσεις και τη λίμνη Τσιβλού.

Λίμνη Δόξα και Φενεός

Ένα ονειρεμένο Αλπικό τοπίο μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Αυτή είναι η λίμνη Δόξα! Από πολλούς ονομάζεται και «κορινθιακή Ελβετία» και αν την έχεις επισκεφτεί καταλαβαίνεις τον λόγο. Η ομορφιά της είναι εντυπωσιακή και σημείο αναφοράς στο κέντρο της λίμνης, είναι το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Για τους ρομαντικούς, ενδείκνυται μια βόλτα με άλογο κατά μήκος της λίμνης, σε μονοπάτια ή δασικούς δρόμους. Σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις. Είναι μία μοναδική εμπειρία!

Άλλο ένα σημαντικό tip που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι μπορείς να περάσεις και μία βόλτα από τα Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας!

Λίμνη Δόξα: Ένα υπέροχο αλπικό τοπίο μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News