Έχουμε ακούσει κατά καιρούς ότι οι πυραμίδες της Αιγύπτου είναι τεράστιες σε μέγεθος αλλά αυτό μάλλον δεν έχει μεταφερθεί με επιτυχία ώστε να το καταλάβουμε. Οι φωτογραφίες που βλέπουμε στο ίντερνετ είναι τραβηγμένες από μακριά, αρκετές περιλαμβάνουν και τη σφίγγα, αλλά τελικά δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε το μέγεθος τους.

πυραμίδες της Αιγύπτου

Και τελικά… πόσο τεράστιες είναι οι πυραμίδες της Αιγύπτου;

Οι πυραμίδες, λοιπόν, είναι τεράστιες, πιο τεράστιες από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στην πραγματικότητα είναι βουνά από πέτρες που προκαλεί εντύπωση μάλιστα το πόσο περίτεχνα είναι φτιαγμένες.

Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα είναι το μόνο από το επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που υπάρχει ακόμα και υπάρχει λόγος για αυτό. Είναι αδύνατον να καταστραφεί, κυριολεκτικά μόνο καταιγίδα πυραύλων θα μπορούσε να την καταστρέψει, ούτε σεισμός ούτε ανθρώπινο χέρι. Αναλογιστείτε ότι αποτελείται από 2,3 εκατομμύρια ογκόλιθους και ζυγίζει 5.750.000 κιλά. Τα νούμερα είναι ασύλληπτα. Ήταν μάλιστα το πιο ψηλό ανθρώπινο κτίσμα ως το 1311 (139 μέτρα ύψος)!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν δύο πράγματα. Οι ογκόλιθοι είναι τοποθετημένοι κολλητά χωρίς να χάνουν χιλιοστό, φανταστείτε τόσα εκατομμύρια να μην ήταν τοποθετημένοι με ακρίβεια πως θα φαινόντουσαν οι πυραμίδες. Το δεύτερο είναι πώς μέσα σε αυτά τα βουνά από πέτρες χτίστηκαν θάλαμοι και διάδρομοι, και αυτό είναι κάτι ανεξήγητο.

πυραμίδες της Αιγύπτου

Αναμφίβολα οι πυραμίδες της Αιγύπτου είναι η πιο αινιγματική κατασκευή που υπήρξε ποτέ, το μυστήριο που τις περιβάλλει δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ.

Ιωάννης Καρκαλάτος- www.choicegreece.com

Διάβασε ακόμα:

Η απέραντη ομορφιά της Γης μέσα από 10 κλικς!