Η βαλίτσα το Καλοκαίρι είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο, πολύ δύσκολο πραγματικά. Θες τόσα να χωρέσεις, όμως δεν μπορείς. Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν φταίει η βαλίτσα γι’ αυτό! 

Ταξιδεύω ελαφριά δεν σημαίνει παίρνω μαζί μου όσο περισσότερα ρούχα και παπούτσια μπορώ. Κι αυτό ισχύει και για σένα που ετοιμάζεις τη βαλίτσα σου και προσπαθείς να χωρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Σταμάτα να το κάνεις!

Είτε έχεις την τάση να πακετάρεις περισσότερα ρούχα απ’ όσα χρειάζεσαι, είτε απλά νιώθεις χαμένος στο διάστημα κάθε φορά που αποφασίζεις να φτιάξεις τη βαλίτσα σου, ήρθε η ώρα να μάθεις πόσα ρούχα τελικά χρειάζεσαι πραγματικά.

Τι χρειάζεσαι για τη βαλίτσα το Καλοκαίρι;

Αν ταξιδεύεις για τριήμερο… 

Φυσικά και για 2-3 μέρες δεν χρειάζεσαι μια τεράστια βαλίτσα. Αν είσαι ολιγαρκής, κι ένα backpack σου είναι αρκετό. Η βαλίτσα σου θα πρέπει να έχει 2-3 διαφορετικά outfits, 1 ζευγάρι παπούτσια και σαγιονάρες, εσώρουχα, κάλτσες, τσάντα θαλάσσης, μαγιό, πετσέτα, αντηλιακά, γυαλιά, καλλυντικά, τα παρεό σου, βούρτσα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, φορτιστές, κανένα επιτραπέζιο και το πορτοφόλι σου.

Αν ταξιδεύεις για 5-6 μέρες… 

Όταν ταξιδεύεις για τόσες μέρες, που δεν είναι και πολλές, αλλά ούτε και λίγες για να περάσεις καλά και να ανακαλύψεις έναν προορισμό, στόχος είναι να πάρεις όσα θα ‘παιρνες και το τριήμερο και κάτι παραπάνω. Η διαφορά είναι στα outfits, τα οποία μπορούν να είναι σχεδόν τα διπλάσια. Για παράδειγμα, θα πάρεις ένα παραπάνω σορτσάκι, ένα παραπάνω μπλουζάκι κι ένα παραπάνω outfit, ανάλογα με τα γούστα και τον προορισμό σου.

Αν ταξιδεύεις για τουλάχιστον 10-15 μέρες… 

Στην περίπτωση αυτή θα πάρεις σίγουρα περισσότερα ρούχα απ’ το τριήμερο. Μην φορτώσεις πολύ τη βαλίτσα σου, όμως αν έχεις σκοπό να πας δυο βδομάδες διακοπές, τότε καλό θα ήταν να ‘χεις μαζί σου κι ένα δεύτερο μαγιό, ένα ακόμα παρεό, ένα ζευγάρι παπούτσια παραπάνω και σίγουρα περισσότερα ρούχα. Αν έχεις σκοπό να αράζεις όλη μέρα στη θάλασσα, τότε μην το παρακάνεις με τα ρούχα, μέχρι 10-12 σου είναι αρκετά.

βαλίτσα το Καλοκαίρι

Arnel Hasanovic/ Unsplash

Αν ταξιδεύεις με προορισμό το camping… 

Τον προορισμό αυτό τον βάζουμε ξεχωριστά, καθώς αν πας για camping σίγουρα πας για να χαλαρώσεις κι όχι για να αλλάζεις κάθε μέρα ρούχα, άρα δεν έχεις και πολλά ρούχα ανάγκη. Γι’ αυτό υπολόγισε τα ρούχα με βάση τις ημέρες που θα πας, όπως σου είπαμε παραπάνω, αλλά βγάλε και κάτι αν έχεις σκοπό να μείνεις εκεί αρκετές ημέρες. Και γενικά πάρε πιο χαλαρά και αεράτα ρούχα.

Αν έχεις κλείσει διαμονή σε ξενοδοχείο/ δωμάτιο… 

Αν ταξιδεύεις με στόχο να είσαι στα beach bars και στα clubs όλη μέρα, κάνοντας εντύπωση, τότε μάλλον αν πάρεις ένα ρούχο κι ένα παπούτσι παραπάνω θα σου χρησιμεύσουν. Αν από την άλλη θες να χαλαρώσεις, τότε μην το σκέφτεσαι και πολύ. Δεν χρειάζεται να πάρεις και πολλά ρούχα, όμως ένα μαγιό κι ένα καφτάνι επιπλέον ίσως να σου χρειαστούν.

Διάβασε ακόμα:

Κεφάλαιο Road Trip: Τι να πακετάρεις;

Photo: Freepik