Η έννοια του ταξιδιού μετά την καραντίνα δε θα είναι πια ίδια. Όλα θα έχουν αλλάξει και όλοι θα βλέπουμε διαφορετικά τα ταξίδια ειδικά στο εξωτερικό. 

Χιλιάδες άνθρωποι ακύρωσαν τα ταξίδια τους λόγω του κορονοϊού, άλλαξαν τα σχέδιά τους και ανέβαλαν για λίγο πράγματα που είχαν στο μυαλό τους να κάνουν. Η έννοια του ταξιδιού μετά την καραντίνα  αποκτά ένα εντελώς νέο νόημα. Φυσικά τόσο καιρό μες το σπίτι θα θες να αρχίσεις και πάλι να εξερευνήσεις τον κόσμο και να κλείσεις το επόμενό σου ταξίδι. Όμως, δεν είναι όλα τόσο απλά. Κι αυτό γιατί δεν μπορείς από τη μία να είσαι σπίτι κλεισμένη λόγω πανδημίας κι από την άλλη να κανονίζεις σαφάρι στην Αφρική.

Με την πανδημία να επιφέρει οικονομικές δυσκολίες και τον ταξιδιωτικό κλάδο να υποφέρει, τα σχέδια μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούν, αλλά οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Τι θα έχει αλλάξει, λοιπόν, στα ταξίδια μετά το lockdown;

έννοια του ταξιδιού μετά την καραντίνα

Unsplash/ Priscilla Du Preez

Προτεραιότητες

Τώρα που είσαι στο σπίτι όλη μέρα πάρε το χρόνο σου και σκέψου πού θα ήθελες να ταξιδέψεις πραγματικά μετά την καραντίνα. Βάλε στόχους, άλλαξε τις προτεραιότητές σου αν χρειάζεται και ανανέωσε τα σχέδιά σου. Ίσως μετά το lockdown η προτεραιότητά σου να μην είναι να ταξιδέψεις άμεσα -ειδικά σε κάποιες χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό- αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχεις κι άλλες επιλογές για τα ταξίδια σου.

Ποιότητα VS ποσότητα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου ίσως μπει η ποιότητα. Μπορεί μέχρι τώρα να είχες στο μυαλό σου να κάνεις πολλά φθηνά ταξίδια. Όμως, ίσως ένα καλό και μακρινό ταξίδι να αξίζει περισσότερο από πολλά και φθηνά, που ίσως απλά σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου.

Ταξίδια στο εσωτερικό

Αναμφίβολα, μετά το πέρας της πανδημίας τα ταξίδια στο εσωτερικό θα έχουν την τιμητική τους. Κι αυτό γιατί το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό δε θα είναι και τόσο εύκολο. Ο φόβος δε θα φύγει από τη μία μέρα στην άλλη κι ο τουρισμός πολλών χωρών θα έχει πληγεί, οπότε καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις μετά το πέρας της πανδημίας. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσεις τη χώρα σου, διότι σίγουρα δεν έχεις ανακαλύψει όλες τις ομορφιές της, οι οποίες είναι πάρα πολλές.

έννοια του ταξιδιού μετά την καραντίνα

Julentto Photography, Unsplash

Προστασία

Χάρη στην πανδημία θα μάθεις να προστατεύεσαι καλύτερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εκεί που υποτιμούσες τα αντισηπτικά θα τα κουβαλάς μαζί σου πιο πολύ από ποτέ. Και καλά θα κάνεις. Γιατί ξέρεις πόσα μικρόβια υπάρχουν στα αεροπλάνα, τα αεροδρόμια, τα πλοία, τα τρένα, σ’ όλα τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιείς, ακόμα και στα ξενοδοχεία; Γι’ αυτό κι από εδώ και πέρα καλύτερα να αρχίσεις να προστατεύεσαι όταν ταξιδεύεις πιο πολύ από ποτέ.

Κι όπως είπαμε, θα αργήσεις να ταξιδέψεις και πάλι στο εξωτερικό. Αλλά δεν πειράζει γιατί έτσι ίσως να εκτιμήσεις λίγο παραπάνω τη χώρα κι ίσως σχεδιάσεις καλύτερα και πιο οργανωμένα το επόμενό σου ταξίδι στο εξωτερικό!

Διάβασε ακόμα:

Πάμε βόλτα στα ωραιότερα παλάτια και κάστρα του κόσμου απ’ τον καναπέ μας!

Photo: Pexels