Το να σχεδιάσεις σωστά ένα ταξίδι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο.

Το να πας ένα ταξίδι και να περάσεις καλά, αν φυσικά έχεις καλή παρέα είναι εύκολο, η οργάνωση ταξιδιού, όμως, πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη, αν δεν θες να έχεις κανένα απρόοπτο. Πώς θα οργανώσεις σωστά το επόμενό σου ταξίδι;

Διάλεξε προορισμό

οργάνωση ταξιδιού

Το πιο σημαντικό, φυσικά, είναι να βρεις το μέρος που θες να πας. Και πώς θα το διαλέξεις; Φυσικά με βάση τα γούστα σου, αλλά και το budget σου. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να πας στην Ίμπιζα, αν δεν έχεις μια σταθερή δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς να βρεις κάποιον παρόμοιο ή κοντινό προορισμό και να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή στο αγαπημένο σου μέρος, αν δεν μπορείς να μείνεις εκεί. Επιπλέον, αν ταξιδέψεις με παρέα σημασία έχει να είναι όλοι ευχαριστημένοι με την επιλογή του μέρους που θα επισκεφτείτε.

Μελέτησε τον προορισμό σου

οργάνωση ταξιδιού

Unsplash

Μάθε και βρες όσες περισσότερες πληροφορίες που μπορείς για τον προορισμό που επέλεξες. Ενημερώσου για το που μπορείς να πας, τι θα δεις εκεί, πώς θα μετακινείσαι, πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το μουσείο ή το μετρό και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή, αλλά και να έχεις μαζί σου ό,τι μπορεί να χρειαστείς και να μη ξεμείνεις από χρήματα.

Αναζήτησε κατάλυμα και εισιτήρια

οργάνωση ταξιδιού

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για εσένα και το budget σου. Επιπλέον, φρόντισε το κατάλυμά σου να είναι σε μία ασφαλή περιοχή, ειδικά αν δεν είναι ξενοδοχείο με ασφάλεια. Αν έχεις πολλές υποχρεώσεις γενικά και πολλή δουλειά, προτίμησε να το κατάλυμά σου να έχει δωρεάν ακύρωση, για να είσαι ήρεμος ότι αν συμβεί κάτι δε θα χάσεις τα λεφτά σου. Ψάξε και κλείσε εισιτήρια την ίδια μέρα που θα κλείσεις και δωμάτιο για να μην γίνει καμιά στραβή και ψάχνεσαι.

Φτιάξε λίστα

οργάνωση ταξιδιού

Μερικές μέρες πριν φύγεις πάρε χαρτί και μολύβι και φτιάξε μία λίστα με το τι πρέπει να πάρεις μαζί σου, έτσι ώστε να μην ξεχάσεις απολύτως τίποτα. Κάθε φορά που θυμάσαι κάτι καινούργιο, να το προσθέτεις και στο τέλος, όταν ετοιμάζεις τη βαλίτσα σου βάζε ένα τσεκ δίπλα από κάθε πράγμα. Στη λίστα αυτή βάλε και το παραμικρό, ακόμα και την ταυτότητα και τα εισιτήριά σου και μην σου φαίνεται περίεργο, γιατί δεν είναι δύσκολο να ξεχάσεις κάτι.

Διάθεση

οργάνωση ταξιδιού

Το πιο βασικό για ένα ταξίδι είναι να έχεις όρεξη και καλή παρέα, Γι’ αυτό, εξοπλίσου με καλή διάθεση και φόρα το χαμόγελό σου κι είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις καταπληκτικά!

Διάβασε ακόμα:

Γίνε οργανωτικός με μερικά απλά βήματα που θα σου λύσουν τα χέρια!