Κάνε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δεν θα αργήσεις να καταλάβεις ποιοι είναι οι τουρίστες. Κι όταν τους βλέπεις δεν μπορεί να μην έχεις σκεφτεί εάν καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι είσαι τουρίστας όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Εάν όταν είσαι στο μετρό, στο εστιατόριο ή κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της πόλης που έχεις επισκεφτεί, καταλαβαίνουν κι εκείνοι ότι είσαι τουρίστας από χιλιόμετρα μακριά;

Φυσικά, δεν είναι καθόλου κακό να “φαίνεσαι” τουρίστας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις περισσότερο το ταξίδι σου στο εξωτερικό και να γνωρίσεις πραγματικά την πόλη που επισκέπτεσαι, αλλά και τους ανθρώπους της. Η συγγραφέας Rebecca Solnit αναλύει στο βιβλίο της «The Field Guide to Being Lost», τους τρόπους με τους οποίους θα ζεις το κάθε ταξίδι σου ως μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Το μυστικό; Το μυστικό είναι να «χάνεσαι». Ν’ αφήνεις στην άκρη τους χάρτες και ν’ αναζητάς την περιπέτεια, να περπατάς στους δρόμους και να μην ακολουθείς τις οδηγίες του GPS, ν’ ανακαλύπτεις μέρη που είναι καλά κρυμμένα μόνο για όσους ζουν εκεί! Μερικοί τρόποι για να το καταφέρεις παρακάτω.

Πώς να μην φαίνεσαι τουρίστας όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό

Χρησιμοποίησε τα ΜΜΜ ή ένα ποδήλατο

Όσο είναι δυνατόν, καλό είναι να επισκέπτεσαι μια πόλη με τα πόδια, να περπατάς στο κέντρο της και να χάνεσαι στα δρομάκια της. Επειδή, όμως, κάποια στιγμή θα κουραστείς ή θα θελήσεις να επισκεφτείς ένα αξιοθέατο σε πιο μακρινή απόσταση, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το μετρό ή ένα ποδήλατο εάν επισκέπτεσαι πόλεις όπως η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ. Αλλά και πάλι, προσπάθησε όταν επισκέπτεσαι μια μικρή πόλη να περπατάς όσο περισσότερο μπορείς, γιατί όσο περπατάς μπορεί να ανακαλύψεις μέρη που δεν έχεις διαβάσει σε κανέναν τουριστικό οδηγό, αλλά και να «ανακατευτείς» με τους ντόπιους που πηγαίνουν στις δουλειές τους.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News