Τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στα αεροδρόμια μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αγοράσεις είδη όπως αλκοόλ, γλυκά, καλλυντικά, αξεσουάρ, αρώματα, καπνό, αναμνηστικά και άλλα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις δασμούς για αυτά. Ωστόσο, εάν δεν είσαι προσεκτικός αυτός ο παράδεισος των αεροδρομίων μπορεί να σε εξαπατήσει. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά χρήσιμα κόλπα για να βεβαιωθείς ότι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο τις αγορές σου στα duty free χωρίς ρίσκο.

Τα travel hacks του TikTok που θα σε σώσουν στο επόμενο ταξίδι σου με το αεροπλάνο

Χρήσιμα tips για αγορές στα duty free

Πάρε το μέγιστο επιτρεπόμενο

Μάθε πόσα πράγματα επιτρέπεται να πάρεις μαζί και μείνε εντός αυτού του ορίου αλλά φρόντισε να πάρεις το μέγιστο επιτρεπόμενο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αφορολόγητες αγορές. Αν προσπαθήσεις να διεκδικήσεις ή να κρύψεις κάτι θα καταλήξεις να πληρώσεις τους φόρους στο τελωνείο. Γι’ αυτό, θα ήταν καλύτερο να γνωρίζεις ακριβώς τι μπορείς να πάρεις με βάση τη διάρκεια του ταξιδιού σου, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού ποσού δαπανών, και να το τηρήσεις.

4+1 top προορισμοί για solo travellers! Ήρθε η στιγμή να τολμήσεις το μοναχικό ταξίδι που τόσο φοβόσουν

Σκέψου τι δεν αξίζει να αγοράσεις

Θα λάβεις τις καλύτερες προσφορές σε αφορολόγητα είδη όπως ποτά και καπνό, επειδή αυτά είναι είδη που συνήθως φορολογούνται βαριά. Αλλά οι προσφορές που υπάρχουν σε αυτά τα μεγάλα κουτιά με σοκολάτες, γυαλιά ηλίου ή τσάντες και καλλυντικά μπορεί στην πραγματικότητα να μην αξίζουν τον κόπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα είδη είναι εξίσου ακριβά ή και περισσότερο από αυτά που θα μπορούσες να αγοράσεις σε ένα τοπικό κατάστημα. Κοίταξε πού μπορείς να έχεις τις καλύτερες προσφορές και μην παρασύρεσαι.

Αγόρασε suvenir πριν μπεις στο αεροδρόμιο

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για να πάρεις αναμνηστικά για την οικογένεια σου ενώ λείπεις για διακοπές ή ειδικά εάν λείπεις για επαγγελματικούς λόγους. Αλλά τα αναμνηστικά καταστημάτων αφορολόγητων ειδών συχνά είναι πολύ ακριβά, επομένως δεν πληρώνεις δασμούς, αλλά εξακολουθείς να πληρώνεις περισσότερα. Αν θέλεις να εξοικονομήσεις λίγα χρήματα, καλύτερα να αφιερώσεις λίγα λεπτά από την ημέρα σου για να μπεις στο κατάστημα με σουβενίρ έξω από το ξενοδοχείο σου ή κοντά στον προορισμό σου για να πάρεις αντικείμενα εκεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News