Για άλλη μία φορά η Ελλάδα ξεχωρίζει ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και το Ναύπλιο κερδίζει, δικαίως κατά τη γνώμη μου, την 5η θέση για την πιο όμορφη πόλη! Το γραφικό Ναύπλιο, λοιπόν, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, φημίζεται για τα ιστορικά αξιοθέατα και την αξεπέραστη ομορφιά της και μία επίσκεψή σου αρκεί για να το ερωτευτείς, όπως ακριβώς έγινε και με το CNN.

Οι πεζόδρομοι, οι πλατείες και τα νεοκλασσικά σπίτια μεταφέρουν την αίγλη του παρελθόντος στο παρόν, κάνοντας το Ναύπλιο να μένει χαραγμένο στο μυαλό των ταξιδιωτών. To CNN αναγνώρισε την αξία του και εννοείται πως το τίμησε, «βραβεύοντάς» το ως μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης!

Ταξίδι μέσα από εικόνες: Ναύπλιο, η πόλη που σε ταξιδεύει στον χρόνο

Το Ναύπλιο ανήκει και επίσημα στο top 5 των ομορφότερων πόλεων της Ευρώπης!

Συγκεκριμένα, το Ναύπλιο κέρδισε την 5η θέση των 15 πιο όμορφων πόλεων της Ευρώπης! Η αλήθεια είναι πώς ίσως εμείς το έχουμε συνηθίσει, αλλά όπως και να έχει όλοι έχουμε ζήσει αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες εκεί! Όσο κλασικός κι αγαπημένος προορισμός κι αν θεωρείται πάντα, το Ναύπλιο δεν χάνει ευκαιρία να μας εκπλήσσει ευχάριστα!

 Είναι η όμορφη πόλη των σχολικών μας χρόνων, των πρώτων ημερήσιων εκδρομών και των κρυφών ρομαντικών μας Σαββατοκύριακων! Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, ενδείκνυται για αποδράσεις ακόμα και της τελευταίας στιγμής.

«Το πανέμορφο Ναύπλιο γεφυρώνει το Αιγαίο με την Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο να χώνεται μέσα στο νερό (στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία κάστρα για επίσκεψη εδώ) και μια όμορφη Παλιά Πόλη που ξεχειλίζει από πίσω από τα παλιά τείχη», γράφει το CNN. «Αυτή ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, επομένως υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε», σημειώνει, προσθέτοντας ότι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μπάνιο, αλλά και να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο.

Οι 15 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης σύμφωνα με το CNN είναι οι εξής:

 1. Giethoorn, Ολλανδία
 2. Γκιμαράες, Πορτογαλία
 3. Roscoff, Γαλλία
 4. Roscoff, Ιταλία
 5. Ναύπλιο, Ελλάδα
 6. Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνι
 7. Mazara del Vallo, Σικελία
 8. Clovelly, Ηνωμένο Βασίλειο
 9. Dinkelsbühl, Γερμανία
 10. Κόρτσουλα, Κροατία
 11. Kenmare, Ιρλανδία
 12. Πιράν, Σλοβενία
 13. Reine, Νορβηγία
 14. Regencos, Ισπανία
 15. Τάρνοου, Πολωνία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News