Η Ελλάδα είχε και φέτος την τιμητική της, όπως κάθε καλοκαίρι άλλωστε, όσον αφορά το ενδιαφέρον που κέντρισε στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Η φυσική ομορφιά της Ελλάδας με τις υπέροχες παραλίες και τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με την ελληνική φιλοξενία, είναι η συνταγή της επιτυχίας, με αποτέλεσμα οι περιοχές της Ελλάδας να έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των ξένων τουριστών. Πιο συγκεκριμένα, επτά δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των ενδιαφερόμενων, με αποτέλεσμα να σημειώνεται ρεκόρ αναζητήσεων στο διαδίκτυο για πληροφορίες και διαμονή.

Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης με τις δημοφιλέστερες παραλίες – Τα 3 νησιά που ξεχωρίζουν

Ποιες είναι οι περιοχές που κέντρισαν το ενδιαφέρον;

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας τουριστικού marketing Tourix, περιοχές όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ρόδος και Ελούντα ήταν οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί που βρέθηκαν ψηλά στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο από ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο, με κορυφαία την Αμερική.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι για τον Ιούλιο του 2022, η Αθήνα συγκέντρωσε ιστορικό υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης όσον αφορά για την διαμονή, ξεπερνώντας εκ νέου τις αναζητήσεις που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο 2022 που ήταν επίσης υψηλές.

Από ποιες χώρες προέρχονται οι αναζητήσεις για διαμονή στην Αθήνα;

Για τη περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022, υπήρξε αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων σχετικά με διαμονή στην Αθήνα κατά 74% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 234% σε σχέση με το 2021. Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για το 2022 είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν με σημαντική διαφορά η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Συγκριτικά με το 2019, οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων είναι οι ΗΠΑ (αύξηση 106%), Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 76%) και Γερμανία (αύξηση 74%).

Όσον αφορά τις αναζητήσεις για διαμονή στην Αθήνα που προέρχονται από πόλεις της Αμερικής, η Καλιφόρνια (14%), Νέα Υόρκη (13%), Τέξας (7%), Φλόριντα (7%) και Ιλινόις (5%) αποτελούν το 46% της συνολικής ζήτησης από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας

Πέραν της Αθήνας, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και άλλοι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί. Πιο συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2022 παρουσίασε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην πόλη, με τους χρήστες που την αναζήτησαν να προέρχονται από χώρες όπως η Γερμανία, η Ρουμανία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των ξένων, όσον αφορά την Ελλάδα, έχουν τα ελληνικά νησιά καθώς ο ήλιος και η θάλασσα είναι κάτι που δεν έχουν άλλες χώρες. Πιο αναλυτικά, στην κορυφή της λίστας με τα νησιά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών, βρίσκονται η Μύκονος και η Σαντορίνη. Τα δύο αυτά νησιά αποτελούν από τους διασημότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των χωρών σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη για το 2022, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία.

Τέλος, για τη Μύκονο, οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων για τους πρώτους επτά μήνες του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, είναι η Γαλλία (αύξηση 85%), οι ΗΠΑ (αύξηση 77%) και η Γερμανία (αύξηση 54%). Αντίθετα, υπήρχε μικρότερη ζήτηση μέσω διαδικτύου για διαμονή στη Σαντορίνη από το Ισραήλ και την Αυστραλία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News