Υπάρχουν 227 διαφορετικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο που απαιτούν διαβατήριο για την είσοδο στα σύνορα. Ποια χώρα, όμως, έχει το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου;

Καμία χώρα δεν έχει εγγυημένη είσοδο σε κάθε χώρα, αλλά η αυξανόμενη παγκόσμια κινητικότητα επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις να φτάσουν πολύ κοντά σε αυτόν τον στόχο. Δεν είναι περίεργο που περισσότεροι άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για διπλή υπηκοότητα από ποτέ.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Henley Passport Index δίνουν μια συναρπαστική εικόνα της κατάστασης των μελλοντικών ταξιδιών, εξετάζοντας τη μεγαλύτερη παράμετρο, του ποιος επιτρέπεται να ταξιδέψει πού και γιατί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Πρώτη φορά ταξίδι στο εξωτερικό: Με ποιους προορισμούς να αρχίσω;

Ο δείκτης χρησιμοποιεί πληροφορίες από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για να υπολογίσει πόσοι ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι προσβάσιμοι στα 199 διαβατήρια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Αυτό ορίζεται ως προορισμοί που επιτρέπουν είτε είσοδο χωρίς βίζα είτε βίζα κατά την άφιξη, αντί για πιο χρονοβόρα, πιο περίπλοκη διαδικασία ελέγχου.

Ποια χώρα όμως έχει το κλειδί για όσο το δυνατόν περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές;

5η: Ιρλανδία και Πορτογαλία (187 χώρες)

4η: Σουηδία, Ολλανδία, Γαλλία, Δανία και Αυστρία (188 χώρες)

3η: Ισπανία, Λουξεμβούργο, Ιταλία και Φινλανδία (189 χώρες)

Αγαπάς τα ταξίδια αλλά θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Βρήκαμε τους top 5 προορισμούς που είναι πιο εντυπωσιακοί τη νύχτα!

2η: Νότια Κορέα και Γερμανία (190 χώρες)

1η: Ιαπωνία και Σιγκαπούρη (192 χώρες)

Τι μας λέει αυτό για την παγκόσμια κινητικότητα;

Tα διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ απουσιάζουν εντελώς από τις πρώτες θέσεις, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τόσο ισχυρά όσο πιστεύουν αρκετοί.

Κατατάσσονται από κοινού στην 6η θέση, μαζί με την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία και το Βέλγιο, ενώ έχουν μία καθοδική τάση. Δεν υπάρχει σαφής λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά θα μπορούσε να είναι η συνέπεια από την υιοθέτηση αντιμεταναστευτικών πολιτικών.

Αλλαγή καριέρας; Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να εργαστείς το 2022

Αυτό σημαίνει ότι διάφοροι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν εδραιώσει τη θέση τους πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση και σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε 185 χώρες. Μία αρκετά καλή θέση θα έλεγα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News