Μήπως θες να ταξιδέψεις και δεν μπορείς; Σου λείπουν κι εσένα τα ταξίδια; Θες να ανακαλύψεις καινούργια μέρη και τοπία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό; 

Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Δεν είναι και πολύ ωραίο να θες να ταξιδέψεις, να ανακαλύψεις μέρη του κόσμου που δεν έχεις ξαναδεί και να μην μπορείς για οποιονδήποτε λόγο. Όμως, αφού δεν μπορείς να ταξιδέψεις, κάτι πρέπει να κάνεις, παραπλήσιο με το ταξίδι που θα έκανες. Τι; Να ταξιδέψεις από τον… καναπέ σου φυσικά!

Κι όμως γίνεται να το κάνεις και θα σ’ αρέσει και πολύ. Εντάξει, όχι όπως όταν θα ταξίδευες κανονικά, όμως αν θες να ταξιδέψεις και δεν μπορείς, μια καλή λύση είναι και αυτό για να μην μαραζώσεις με την ιδέα ότι δε θα ταξιδέψεις κανονικά.

Κατέβασε δωρεάν εφαρμογές

Ξέρεις πόσες δωρεάν εφαρμογές υπάρχουν και site στο διαδίκτυο που μπορείς να περιηγηθείς σε γνωστά μνημεία; Πολλά μουσεία σου δίνουν τη δυνατότητα να τα επισκεφτείς μέσω internet. Μερικά σου προσφέρουν, μάλιστα, και εικονική ξενάγηση και βίντεο με τα έργα τέχνης τους που μπορείς να απολαύσεις. Κι αν τελικά σου αρέσουν τόσο και θες να τα δεις κι από κοντά, τότε θα σχεδιάσεις καλύτερα και το επόμενο ταξίδι σου.

Κάνε κολάζ από φωτογραφίες

Διάλεξε μερικές φωτογραφίες από μέρη που έχεις πάει ή και που θα ήθελες να ανακαλύψεις και δημιούργησε ένα κολάζ στο δωμάτιό σου. Αυτόματα η σκέψη σου θα πάει σ’ αυτό το μέρος. Κλείσε τα μάτια σου και ονειρέψου πως βρίσκεται εκεί, σ’ αυτό ακριβώς το μέρος που τόσο θες να επισκεφτείς ή έχεις ήδη επισκεφτεί. Έτσι, θα βιώσεις με τη βοήθεια του νου όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές.

θες να ταξιδέψεις και δεν μπορείς

Μάθε μια ξένη γλώσσα

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις πιο κοντά στη χώρα που θες να επισκεφτείς. Φυσικά μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα και από τον καναπέ σου! Άνοιξε το internet και θα βρεις σίγουρα αρκετές πληροφορίες για τη γλώσσα που θες να μάθεις και βιντεάκια από καθηγητές.

Δες ταινίες και σειρές

Αν θες να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, τότε σίγουρα το να δεις ταινίες και σειρές γυρισμένες στη χώρα που θες να πας μόνο καλό θα σου κάνει. Για παράδειγμα, αν θες να πας στην Ισπανία και δεν μπορείς αυτή τη χρονική στιγμή, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις μια ισπανική σειρά, μέσα από την οποία θα εξασκείς και τη γλώσσα. Κι όταν πας τελικά στην Ισπανία, θα μιλάς πολύ πιο εύκολα και χαλαρά τη γλώσσα.

θες να ταξιδέψεις και δεν μπορείς

Γνώρισε τους προορισμούς που θες να πας

Συγκέντρωσε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς για τους προορισμούς που αγαπάς και θέλεις να επισκεφτείς. Μέσα από το internet, αλλά και το Instagram μπορείς να γνωρίσεις τους προορισμούς αυτούς, να μάθεις πληροφορίες για τα πιο γνωστά μνημεία, για τις συνήθειες των ντόπιων, τα ωράριά τους και να χαζέψεις φωτογραφίες. Έτσι, θα είσαι και πιο προετοιμασμένος για το ταξίδι σου όταν έρθει η ώρα, θα εμπνευστείς για τα επόμενα ταξίδια σου και θα δεις τι σου ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με τα γούστα και τις συνήθειές σου.

θες να ταξιδέψεις και δεν μπορείς

Αξιοποίησε το Google Street View

Δεν υπάρχει τυχαία άλλωστε. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να βρίσκεσαι πραγματικά στον προορισμό που θες, όμως σου δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείς στα στενάκια πόλεων κι όχι μόνο και να ανακαλύψεις τις κρυφές γωνιές των προορισμών που αγαπάς!

Μην απελπίζεσαι και στεναχωριέσαι αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις αυτή τη στιγμή. Με αυτά τα tips θα έρθεις λίγο πιο κοντά στον αγαπημένο σου προορισμό! 

Διάβασε ακόμα:

Τα καλύτερα travel blogs στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις!

Photos: Pexels