Όσα δε γνωρίζεις για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία!

LIKE US ON FACEBOOK

Η καθαριότητα στα ξενοδοχεία δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά τις περιόδους αιχμής, όπως το Καλοκαίρι, κυρίως στα ξενοδοχεία τουριστικών περιοχών. 

Οι περισσότεροι νομίζουν πως ένα ξενοδοχείο και μάλιστα καλό θα πρέπει να είναι πιο καθαρό από ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει πάντα. Ακόμα κι ένα καλό ξενοδοχείο μπορεί να μην είναι τόσο καθαρό τελικά όσο νομίζεις, ειδικά σε μια περίοδο που η πελατεία έχει αυξηθεί σημαντικά.

Σκέψου πως όταν ένα μεγάλο ξενοδοχείο είναι πλήρες, οι καθαρίστριες και καμαριέρες έχουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις όλων των πελατών και να προλάβουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να καθαρίσουν όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Σε κάποιες περιπτώσεις, λοιπόν, είναι ανέφικτο το δωμάτιό σου να λάμπει από καθαριότητα και να έχει καθαριστεί όλο εξονυχιστικά. Άλλωστε, μια καλή γενική θα έπρεπε να πάρει πολύ περισσότερη ώρα από το καθάρισμα που κάνει μια καθαρίστρια και φυσικά δεν είναι εφικτό να γίνεται κάθε μέρα σε όλα τα δωμάτια.

Ωστόσο, τι να προσέξεις σχετικά με την καθαριότητα στα ξενοδοχεία; 

Μην ντραπείς να καθαρίσεις

Όταν μπαίνεις μες το δωμάτιο του ξενοδοχείου πρέπει να ξέρεις πως δεν είναι ντροπή το να καθαρίσεις κάποια βασικά σημεία, το αντίθετο μάλιστα… Είναι απαραίτητο! Άλλωστε, δε θα το μάθει και κανείς.

Φρόντισε να έχεις μαζί σου υγρά μαντηλάκια χλωρίνης ή έστω υγρό απολυμαντικό και πέρασε τα βασικά σημεία στο μπάνιο που ακουμπάς, όπως λεκάνη, καζανάκι, νιπτήρας, ακουστικό του ντους. Ακόμα κι αν έχεις την αίσθηση πως έχουν καθαριστεί καλά, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και το μπάνιο είναι ένα μέρος που σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή σου, άρα πρόσεξέ το περισσότερο.

Τι άλλο πρέπει να καθαρίσεις; 

Καλό θα ήταν μ’ ένα υγρό μαντηλάκι να περάσεις και την επιφάνεια του κομοδίνου σου, που πιθανότατα θα ακουμπήσεις αρκετές φορές, αλλά και το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, που δεν καθαρίζεται και τόσο συχνά. Τέλος, μην ξεχάσεις τα πόμολα και τους διακοπτες! Δε θα ‘ναι και πολλά λογικά.

Στόχος δεν είναι να κάνεις εσύ την καμαριέρα στο ξενοδοχείο που πληρώνεις για να μείνεις, αλλά να αισθάνεσαι πιο άνετα και καθαρά μένοντας εκεί. Άλλωστε, δε θα λέμε να χάσεις και μια ώρα.

καθαριότητα στα ξενοδοχεία

Pixabay

Κι αν τελικά η διαμονή σε ξενοδοχείο δεν σ’ ενθουσιάζει, μήπως να ρίξεις μια ματιά το glamping, τη νέα alternative τάση στις διακοπές

Πετσέτες

Σε μερικά ξενοδοχεία οι πετσέτες δεν αλλάζονται πολύ συχνά. Όχι φυσικά μεταξύ των κρατήσεων, αλλά αν για παράδειγμα μένεις 5 μέρες δε σημαίνει ότι κάθε μέρα θα ‘χεις νέα, καθαρή πετσέτα. Πολλές φορές οι πετσέτες σου που αφήνεις πάνω στο κρεβάτι τοποθετούνται απλά και πάλι εκ νέου στην κρεμάστρα ή στη θέση που υπήρχαν πριν τις χρησιμοποιήσεις. Για να είσαι σίγουρος για το κάθε πότε αλλάζονται φρόντισε να ρωτήσεις όταν πας να μείνεις στο ξενοδοχείο -το ίδιο και για τα σεντόνια- ή απλά πάρε μαζί σου τις δικές σου πετσέτες. Ναι μεν είναι ένα επιπλέον βάρος, αλλά τουλάχιστον είσαι σίγουρος για την καθαριότητά τους.

Ποτήρια

Έρευνα έχει δείξει ότι τα ποτήρια που βρίσκονται στα δωμάτια των ξενοδοχείων δεν καθαρίζονται και τόσο συχνά. Μπορεί να είναι αναποδογυρισμένα συνήθως κι έτσι να νομίζεις ότι είναι καθαρά, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Καλύτερα, λοιπόν, για σιγουριά να μην τα χρησιμοποιείς.

καθαριότητα στα ξενοδοχεία

Pexels

Κριτικές καθαριότητας

Στα sites που μπαίνεις για να κάνεις κράτηση σ’ ένα ξενοδοχείο δεν υπάρχουν τυχαία οι κριτικές. Πρέπει να τις προσέχεις. Και φυσικά όσον αφορά την καθαριότητα έχεις ένα λόγο παραπάνω. Δες τα σχόλια των ατόμων που είχαν μείνει στο ξενοδοχείο και λάβε τα σοβαρά υπόψιν σου.

Διάβασε ακόμα:

Εσύ ξέρεις τα δικαιώματά σου όταν μένεις σε ξενοδοχείο;

Photo: Unsplash/ Francesca Saraco
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved