Αν είσαι ταξιδιώτης κι αγαπάς τα ταξίδια, σίγουρα θα γνωρίζεις ότι πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν. Κι όταν λέμε απρόοπτα δεν εννοούμε να σκιστούν τα παπούτσια, αλλά κάτι λίγο πιο σοβαρό που θα μπορούσε να χαλάσει όλο το ταξίδι σου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, γιατί ξέρουμε πώς να σώσεις το ταξίδι σου.

Δεν είναι εύκολο να οργανώνεσαι και να τα έχεις όλα σωστά μελετημένα για το ταξίδι σου, όμως αυτό είναι και το πιο σημαντικό, αν θες να μην σου συμβεί κάποιο απρόοπτο. Καλώς ή κακώς πολλά μπορούν να γίνουν, γι’ αυτό και πρέπει να είσαι προνοητικός, όσο κι αν προτιμάς ένα αυθόρμητο ταξίδι. Οργανώσου σωστά και σώσε το ταξίδι σου από το να συμβεί κάποιο απρόοπτο που δεν θες.

Το επόμενο ταξίδι που θα κλείσεις online κάντο σωστά! Αυτά είναι όλα τα tips που χρειάζεσαι!

Πώς να σώσεις το ταξίδι σου λοιπόν από τα απρόοπτα;

Πέρα από το να πάρεις ένα ρούχο παραπάνω ή ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια που ίσως σου χρειαστούν, την “καταστροφή” μπορεί να φέρει η έλλειψη από ένα σωρό άλλα πράγματα. Γιατί τα ρούχα τα βρίσκεις και στο μέρος που θα ταξιδέψεις, αλλά τα έγγραφα που χρειάζεσαι;

Γι’ αυτό και πριν ταξιδέψεις πρέπει να έχεις στο νου σου τα εξής:

  • Power bank: Μην μου πεις ότι είσαι ταξιδιώτης χωρίς μπαταρία. Όταν ταξιδεύεις πρέπει να έχεις προβλέψει ότι ίσως σου τελειώσει η μπαταρία του κινητού. Και εντάξει μπορεί να μην το χρειαστείς και τόσο τελικά για μερικές ώρες, όμως σε έναν τόπο που δεν γνωρίζεις καλά, το να έχεις μπαταρία στο κινητό ανά πάσα στιγμή είναι απαραίτητο.
  • Προσωπικά και ταξιδιωτικά έγγραφα: Όπως ξέρεις, ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα υγείας, ταξιδιωτική ασφάλεια και οτιδήποτε άλλο σχετικό έχεις πρέπει να είναι στη διάθεσή σου ανά πάση στιγμή. Πέρα από το γεγονός, λοιπόν, ότι πρέπει να τα έχεις μαζί σου στο ταξίδι, φρόντισε να τα έχεις φωτοτυπίες τους σε μια άλλη τσάντα μαζί σου, έστω της ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Επιπλέον, έγγραφα σχετικά με τα εισιτήρια ή την κράτηση του ξενοδοχείου -ειδικά αν έχεις δώσει προκαταβολή- πρέπει να τα έχεις επίσης μαζί σου, ώστε να μην βρεις τον μπελά σου.
πώς να σώσεις το ταξίδι σου
unsplash/Annie Spratt
  • Χρήματα και κάρτα: Καλά τα μετρητά, αλλά και η κάρτα τραπέζης χρειάζεται, μην τυχόν και ξεμείνεις. Επίσης, μην ξεχνάς τα χρήματα να μην τα έχεις όλα μαζί σ’ ένα μόνο μέρος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά διασκορπισμένα σε πορτοφόλι, βαλίτσα ή όπου αλλού εσύ νιώθεις ασφάλεια.
  • Φάρμακα: Δεν λέμε ότι θα πάθεις κάτι, αλίμονο, όμως το να έχεις μαζί σου φάρμακα -ειδικά αν έχεις αλλεργίες, κάποια ασθένεια, ημικρανίες ή για κάποιον άλλο λόγο τα χρησιμοποιείς συχνά- είναι απαραίτητα, κι ας μην σου χρειαστούν στην τελική. Τόσα παίρνεις μαζί σου, αυτό σου φαίνεται έξτρα βάρος;!
  • Καθαριστικά: Όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία καθαρά. Γι’ αυτό και το να έχεις μαζί σου ένα πακέτο υγρά, καθαριστικά μαντηλάκια δεν είναι και τόσο τρομερό. Άσε που τα μαντηλάκια και το αντισηπτικό σου χρειάζονται ανά πάσα ώρα και στιγμή, ώστε να διατηρήσεις την υγιεινή σου.

Bonus: Αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, φρόντισε πέρα από τα παραπάνω να έχεις τσεκάρει και τις χρεώσεις στη χώρα που πας, ώστε να μην το παρακάνεις με τα τηλέφωνα και να ‘χεις ενεργοποιήσει το roaming της εταιρείας σου. Ρύθμισε σωστά το ρολόι σου με βάση την ώρα της χώρας στην οποία ταξιδεύεις, μόλις φτάσεις εκεί και έχε στο νου σου αυτή τη διαφορά ώρας, μην τηλεφωνείς στην Ελλάδα τις ώρες που οι άλλοι κοιμούνται.

πώς να σώσεις το ταξίδι σου
Pexels

Last but not least… Για να οργανώσεις τέλεια ένα ταξίδι σου, να το σώσεις και να μην συμβούν απρόοπτα, φρόντισε να κάνεις το Α και το Ω για ένα ταξίδι κι αυτό δεν είναι άλλο από την έρευνα. Κι όταν λέμε έρευνα δεν εννοούμε φυσικά μόνο για τα εισιτήρια και τη διαμονή, αλλά και για τον ίδιο τον προορισμό, για να ξέρεις στην τελική και πού πηγαίνεις. Φυσικά και όσες πληροφορίες σου είναι πραγματικά χρήσιμες καλό θα ήταν να τις συγκεντρώσεις σ’ ένα αρχείο στον υπολογιστή ή το κινητό σου ή σε χειρόγραφες σημειώσεις. Ενημερώσου για το πού μπορείς να πας, τι θα δεις εκεί, πώς θα μετακινείσαι, πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το μουσείο ή το μετρό και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή, αλλά και να έχεις μαζί σου ό,τι μπορεί να χρειαστείς και να μη ξεμείνεις από χρήματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News