Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τη ζωή μας για τα καλά, ενώ μεταξύ άλλων έχει περιορίσει και τη δυνατότητά μας να ταξιδεύουμε. Όλα αλλάζουν και θα συνεχίσουν για λίγο καιρό ακόμα, όπως και οι τάσεις στα ταξίδια μετά τον κορονοϊό, που θα είναι διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει.

Όπως καταλαβαίνεις, δε θα μπορείς πια να ταξιδεύεις και να συνωστίζεσαι χωρίς κανένα πρόβλημα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Κι επειδή η υγεία έχει πρωταρχική αξία, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει κάνοντας ένα ταξίδι, θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με εναλλακτικές όταν θα ταξιδεύουμε μετά την πανδημία.

Η μετά Covid-19 εποχή θα έρθει κάποια στιγμή και πρέπει να ξέρουμε πώς θα ταξιδεύουμε με ασφάλεια, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά και χωρίς να σταματήσουμε να ανακαλύπτουμε νέα μέρη και να γινόμαστε μικροί -ή και μεγάλοι- travelers.

Ποιες θα είναι οι τάσεις στα ταξίδια μετά τον κορονοϊό;

Στο επίκεντρο η… απομόνωση

Φυσικά και στόχος σου πλέον δε θα είναι να ταξιδεύεις σε για να βρεθείς με πολύ κόσμο, ούτε σε πόλεις που συγκεντρώνουν ούτως ή άλλως αρκετούς τουρίστες. Οι προορισμοί της απομόνωσης είναι η πρώτη επιλογή στα ταξίδια μετά την κρίση του κορονοϊού. Διακοπές μακριά από τα πλήθη, διαμονή σε καταλύματα με ιδιωτικά σπίτια, που δεν είναι συγκεντρωμένα σ’ ένα μέρος και χώρες που δεν ήταν μέχρι τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου θα πάρουν τα πάνω τους. Ένα πολύ απλό παράδειγμα; Το επόμενο ταξίδι σου ίσως να μην είναι στη Γαλλία, αλλά στην Ισλανδία. Θα έχεις έτσι τη δυνατότητα να ανακαλύψεις χώρες που ίσως μέχρι στιγμής δεν σου πέρναγαν απ’ το μυαλό.

τάσεις στα ταξίδια μετά τον κορονοϊό
Pexels

Πώς το lockdown αλλάζει την έννοια του ταξιδιού;

Επιστροφή στη φύση

Η φύση είναι πάντα μια υπέροχη επιλογή και πόσο μάλλον αυτή την περίοδο. Ο κορονοϊός μας έχει κάνει να την εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω, καθώς μπορούμε να την εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε ένα σωρό επιλογές που μας δίνει. Τα μικρά χωριά είναι απλά υπέροχα και να που έχεις την ευκαιρία να τα ανακαλύψεις.

Glamping

Πρόκειται για μια alternative τάση στις διακοπές, που είναι πραγματικά εναλλακτική κι ενδιαφέρουσα. Το glamping προέρχεται από τις δύο λέξεις: glamorous και camping. Το λένε glamorous camping επειδή έχει όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, ενώ βρίσκεσαι μέσα σε μια σκηνή. Κάθε ένα είναι αυτόνομο, έχει το μπάνιο του, το δωμάτιό σου, τα έπιπλά του. Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ πιο ασφαλές από ένα πολυσύχναστο ξενοδοχείο.

τάσεις στα ταξίδια μετά τον κορονοϊό
Unsplash/ Devin Kleu

Staycation

Είναι μία σύνθετη λέξη, που προέρχεται από το ρήμα “stay” και το ουσιαστικό “vacation”. Πρόκειται για τις διακοπές τις διπλανής πόρτας, αλλά με μικρές δόσεις πολυτέλειας. Ξεκίνησε με την οικονομική κρίση του 2008 στην Αμερική και πλέον είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Συνδυάζει τουρισμό και χαλάρωση σε ένα οικονομικό και βιώσιμο μοντέλο.

Ταξίδια στο εσωτερικό

Τα ταξίδια στο εσωτερικό θα έχουν αναμφίβολα την τιμητική τους, ειδικά για όσους δεν θα είναι ακόμα έτοιμοι -και ψυχολογικά- να “ρισκάρουν” ταξιδεύοντας σε μια ξένη χώρα. Ο φόβος δε θα φύγει από τη μία μέρα στην άλλη κι ο τουρισμός πολλών χωρών θα έχει πληγεί, οπότε σε μερικές περιπτώσεις καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις μετά το πέρας της πανδημίας. Είναι, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσεις τη χώρα σου, διότι σίγουρα δεν έχεις ανακαλύψει όλες τις ομορφιές της, οι οποίες είναι πάρα πολλές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News