Το Λονδίνο είναι μια υπέροχη πόλη και προσωπικά το έχω συνδέσει με πολύ όμορφες αναμνήσεις απ’ την πρώτη μου επίσκεψη εκεί. Για κάποιους δεν είναι αγαπημένος προορισμός, ενώ για κάποιους άλλους είναι το στάνταρ ταξίδι τους κάθε χρόνο. Αν δεν έχεις αγαπήσει ακόμα το Λονδίνο ή δεν το έχεις επισκεφτεί ποτέ, θα σου πούμε να του δώσεις (ακόμα) μια ευκαιρία. Γιατί σ’ αυτά τα μυστικά μέρη στο Λονδίνο θα αποφύγεις τους πολλούς τουρίστες και θα απολαύσεις την πραγματική ομορφιά!

Μπορείς πραγματικά να ξεφύγεις απ’ το πλήθος του Λονδίνου, τους εκατοντάδες τουρίστες που είναι ξεχυμένοι στους δρόμους και τα αξιοθέατα και ν’ απολαύσεις πιο ιδιωτικές στιγμές με την παρέα σου; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι!

Η travel blogger Sophie Nadeau, η οποία έχει ζήσει πολλά χρόνια στο Λονδίνο, έχει φτιάξει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με μυστικά μέρη στο Λονδίνο που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη της βρετανικής πρωτεύουσας!

Δες εδώ σε ποια διάσημα σκαλιά της Ευρώπης εάν κάτσεις θα πληρώσεις πρόστιμο!

Tα μυστικά μέρη στο Λονδίνο

Temple District

Αυτό το σύνολο με τα μικρά περάσματα, τους μυστικούς διαδρόμους και τις εκκλησίες βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας, λίγα λεπτά μακριά απ’ το ανάχωμα του ποταμού Τάμεση. Η ιστορία αυτής της απομονωμένης αυλής, η εκκλησία και τα άλλα αρχαία κτίσματα χρονολογούνται πολλές εκατοντάδες χρόνια πίσω.

https://www.instagram.com/p/BRoyYQAFw6M/

Αφιέρωσε μια- δυο ώρες σ’ αυτή τη μαγική τοποθεσία, περιπλανήσου στα διαδρομάκια, βγάλε φωτογραφίες στην εκκλησία και περπάτα στους μυστικούς κήπους!

Leadenhall Market

Eίναι καλύτερα να το επισκεφτείς νωρίς το πρωί για ν’ αποφύγεις την πολυκοσμία. Αλλά σίγουρα το χτισμένο με βάση τη βικτοριανή αρχιτεκτονική Leadenhall Market αξίζει λίγο απ’ τον χρόνο σου!

Χτισμένο στη θέση της αρχικής ρωμαϊκής καρδιάς του «Londinium», σήμερα η κλειστή αγορά φιλοξενεί πολλά είδη vintage αντικειμένων, ενώ κάνει την εμφάνισή της και στον Χάρι Πότερ!

https://www.instagram.com/p/BUAeCGeA8bC/

Το μικρότερο αστυνομικό τμήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πλατεία Trafalgar

Το μικρότερο αστυνομικό τμήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο (ίσως και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη) βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής όπου δεν θα το περίμενε κανείς, στην πλατεία Trafalgar! Με μια παλιά λάμπα απ’ τη δεκαετία του 1920, σήμερα ο σταθμός έχει μετατραπεί σε ένα ντουλάπι για σκούπα!

μέρη στο Λονδίνο

solosophie.com

Dr Johnson’s House

Ήταν κάποτε το σπίτι του φημισμένου συγγραφέα Dr Samuel Johnson. Αυτό το αρχοντικό είναι ένα τέλειο παράδειγμα της αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα. Βρίσκεται σ’ ένα απομονωμένο μικρό σοκάκι πίσω από την περιοχή του Temple District. Είναι must- see και θα σε ταξιδέψει σε άλλη εποχή!

https://www.instagram.com/p/B1lLECSHcpU/

The Tulip Stairs

Ανατολικά του Λονδίνου, προς το Greenwich, θα βρεις το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μουσείο του είδους του, ενώ το Queen’s House έχει απομείνει απ’ τη Βασιλική Κατοικία.

Σήμερα, μπορείς να κάνεις μια περιπλάνηση μέσα στο σπίτι της Βασίλισσας και να βρεις τις Tulip Stairs στις οποίες σίγουρα θα σταθείς για μια φωτογραφία!

https://www.instagram.com/p/Bz7VL-1HPO5/

https://www.instagram.com/p/BzVe75mhvwV/

Δες μερικά travel tips για το Παρίσι:

Αυτά που πρέπει να ξέρεις πριν επισκεφτείς το Παρίσι!

Photo: Luigi Manga/ Unsplash