Για πολλούς είναι το ταξίδι των ονείρων τους και δεν μιλάμε μόνο για τα παιδιά. Ξέρω πολλούς ενήλικες που θέλουν να πάνε στην Disneyland για να νιώσουν και πάλι παιδιά και να περάσουν μια ολόκληρη μέρα σ’ αυτό το θεματικό πάρκο που θες δεν θες σου φτιάχνει τη διάθεση απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί! Πώς μπορείς, όμως, να πας ταξίδι στην Disneyland χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία;

Info!

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πόσες Disneyland υπάρχουν! Υπάρχει το Disneyland Park ή απλά Disneyland που είναι το πρώτο από τα δύο θεματικά πάρκα, που κτίστηκαν στο Disneyland Resort, στο Άναχαϊμ, της Καλιφόρνια, το οποίο άνοιξε στις 17 Ιουλίου 1955. Είναι, επίσης, το πρώτο και τελευταίο θεματικό πάρκο, το οποίο χτίστηκε υπό την επίβλεψη του Ουώλτ Ντίσνεϋ. Επίσης, υπάρχει η Disneyland Paris (πρώην Euro Disney), που είναι ένα τουριστικό συγκρότημα με συνολική έκταση 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται στην κοινότητα του Chessy, 32 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 2 θεματικά πάρκα- Parc Disneyland και Walt Disney Studios – ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, γήπεδα γκολφ και άλλα. Η τιμή εισόδου στην Disneyland στο Παρίσι κυμαίνεται από 53 έως 79 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του εισιτηρίου που θα διαλέξεις.

Τα tips που ακολουθούν για ένα ταξίδι στην Disneyland είναι κοινά όποιο απ’ τα δύο θεματικά πάρκα επισκεφτείς!

Ταξίδι στην Disneyland: Πώς να το κάνεις πιο οικονομικά

Πάρε μαζί σου σνακς

Αν θέλεις να γλιτώσεις χρήματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τα δικά σου σνακς μαζί. Η Disneyland σου επιτρέπει, βάσει κανονισμού, να φέρεις μαζί σου φαγητό, αρκεί να μην το μεταφέρεις σε γυάλινο δοχείο, για λόγους ασφαλείας.

Επειδή φαντάζεσαι πόσο μπορεί να κοστίζει το φαγητό εκεί, καλά θα κάνεις να έχεις προμηθευτεί από νωρίς τα απαραίτητα. Θα περάσεις όλη τη μέρα εκεί και σίγουρα θα χρειαστείς κάτι να φας!

Πάρε μαζί σου νερό

Όπως με το φαγητό, έτσι και με το νερό, καλό είναι να το έχεις μαζί σου. Γνωρίζεις ήδη ότι το νερό στο εξωτερικό κοστίζει ακριβά, πόσο μάλλον μέσα στη Disneyland. Γιατί να περιμένεις σε ατελείωτες ουρές όταν μπορείς να έχεις το μπουκαλάκι σου μαζί και να το γεμίζεις στις βρύσες που υπάρχουν παντού τριγύρω;

Πώς είναι να δουλεύεις στην Disneyland; Ένας εργαζόμενος μας τα λέει όλα!

Αγόρασε το outfit από πριν

Σίγουρα θα θες να βάλεις κάτι ιδιαίτερο στην επίσκεψή σου στη Disneyland και σίγουρα αυτό θα περιλαμβάνει κάποιο αξεσουάρ με τη Μίνι ή τον Μίκυ. Επειδή μέσα στο πάρκο όλα αυτά κοστίζουν ακριβά, αγόρασέ τα από πριν, από κάποιο eshop online για να είσαι πανέτοιμος!

Μην πάρεις αυτοκίνητο

Επειδή το πάρκινγκ όπως φαντάζεσαι κοστίζει, δεν θα σου προτείναμε για κανένα λόγο να πάρεις αυτοκίνητο μαζί. Φυσικά, μπορείς να παρκάρεις πιο μακριά και να περπατήσεις, αλλά γιατί να μπλέξεις με αυτοκίνητο όταν είσαι στο εξωτερικό; Μπορείς να φτάσεις στη Disneyland είτε μ’ έναν απλό προαστιακό είτε με Magical Shuttle (το ειδικά διαμορφωμένο κόκκινο πούλμαν) ή ιδιωτικό Shuttle (ιδιωτικό λεωφορείο) που θα νοικιάσεις με την παρέα σου.

Δες τον καιρό πριν πας

Αρχικά για να μην φτάσεις ως εκεί και δεν μπορείς να το απολαύσεις και κατά δεύτερον για να μην χρειαστεί ν’ αγοράσεις από εκεί τα απαραίτητα ώστε να βγάλεις τη μέρα.

Η Disneyland όσο μαγική και να είναι δεν μπορεί να ελέγξει τον καιρό, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου μπουφάν ή αδιάβροχο και ομπρέλα, εάν ο καιρός είναι βροχερός για να μπορέσεις να το απολαύσεις χωρίς να βραχείς! Φυσικά, εάν πας τους θερινούς μήνες, μην ξεχάσεις το αντηλιακό και το καπέλο σου!

Δες κι αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες απ’ τη Disneyland:

Vintage φωτογραφίες από τη Disneyland

Photo: Patrícia Ferreira/ Unsplash