Σ’ αρέσει κι εσένα να ταξιδεύεις, αλλά μερικές φορές οι φοβίες σου σε κυριεύουν λίγο πριν φύγεις; Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να έχεις ένα ασφαλές ταξίδι, χωρίς απρόοπτα.

Αν αγχώνεσαι και πανικοβάλλεσαι μην χάσεις τη βαλίτσα σου ή μην συμβεί κάτι απρόοπτο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τότε εμείς σου έχουμε τη λύση!

Πάρε λουκέτο

Πάρε ένα καλό λουκέτο και βάλτο στη βαλίτσα σου, έτσι ώστε να μην μπει κάποιος στη διαδικασία να σου την ανοίξει, όταν δε θα την έχεις μαζί σου. Να ξέρεις πως κάποιος που θέλει να κλέψει, θα προτιμήσει μια βαλίτσα χωρίς λουκέτο, γιατί είναι πιο εύκολο να την ανοίξει. Επίσης, ακόμα κι αν στην κλέψει ολόκληρη όπως είναι, δε θα μπορέσει να σου πάρει τίποτα από μέσα.

Έχε μαζί σου τα σημαντικά

ασφαλές ταξίδι

Όταν είναι να ταξιδέψεις κυρίως με αεροπλάνο ή πλοίο, πρέπει να προσέχεις τι έχεις πάνω σου και τι στη βαλίτσα σου. Για την ακρίβεια, όταν αφήνεις τη βαλίτσα σου στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου ή του πλοίου, φρόντισε να μην έχεις μέσα στη βαλίτσα πράγματα αξίας, όπως κοσμήματα, ακριβά καλλυντικά, ισιωτική και χρήματα. Τα πολύ σημαντικά φρόντισε να τα έχεις μαζί σου στη χειραποσκευή ή στην τσάντα πλάτης σου.

Ιδανική βαλίτσα

ασφαλές ταξίδι

Φρόντισε να έχεις μαζί σου μια βαλίτσα που θα την αναγνωρίζεις εύκολα. Για παράδειγμα, μία καλή λύση είναι να βάλεις μια κορδέλα στη βαλίτσα σου για να ξεχωρίζει και ένα καρτελάκι με το ονοματεπώνυμό σου. Έτσι, ακόμα κι αν χαθεί η βαλίτσα σου μπορεί κάποιος να σου την επιστρέψει.

Μην προκαλείς

ασφαλές ταξίδι

Μην περπατάς στο δρόμο μιας ξένης χώρας, έχοντας το κινητό στο χέρι ή τη φωτογραφική συνέχεια μαζί σου. Μην αποκαλύπτεις, δηλαδή, τα ακριβά αντικείμενα που έχεις μαζί σου, γιατί τότε σίγουρα είναι ιο εύκολο να σε κλέψει κάποιος.

Που να βάζεις τα χρήματά σου

Μην έχεις όλα σου τα χρήματα πάνω σου, αλλά ούτε σε εμφανή σημεία. Για παράδειγμα, δεν είναι καλό να είναι όλα τα χρήματα στο πορτοφόλι σου, γιατί αν σου το κλέψουν ή το χάσεις, μετά δε θα έχεις καθόλου χρήματα μαζί σου. Μπορείς να κρύψεις μερικά χρήματα σε μέρη που κανείς δεν ξέρει, όπως στις κάλτσες ή στις σερβιέτες που θα έχεις μαζί σου.

Photo: pixabay.com