Το Πάπιγκο είναι χωριό του νομού Ιωαννίνων, χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης. Αναφέρεται και ως Μεγάλο Πάπιγκο και μαζί με το γειτονικό του χωριό Μικρό Πάπιγκο αποτελούν από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής, ενώ ο οικισμός είναι ανακηρυγμένος ως παραδοσιακός.

Το Πάπιγκο βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση φυλλοβόλων δέντρων με αποτέλεσμα η περιοχή να αλλάζει χρώματα κάθε εποχή του έτους.

Το Top 5 των φθινοπωρινών προορισμών στην Ελλάδα

Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο: Ο βασιλιάς της Ηπείρου

Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης περιηγητών καθόλη την διάρκεια του έτους. Οι κλιματολογικές συνθήκες ακολουθούν την ιδιορρυθμία του οικοσυστήματος του εθνικού δρυμού, με εκτεταμένες χιονοπτώσεις την χειμερινή περίοδο και υγρασία το καλοκαίρι. Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία.

Στην όμορφη εικόνα του οικισμού συμβάλλει ο εντυπωσιακός σχηματισμός της Αστράκας (κορυφής της Τύμφης) με τους απόκρημνους βράχους της να υψώνονται εντυπωσιακά πάνω από τον οικισμό θυμίζοντας πύργους. Προς τις κορυφές της Τύμφης και τη Δρακόλιμνη ξεκινάει από το Πάπιγκο ορειβατική διαδρομή.

Πέτρινο Δάσος: Το εκπληκτικό και σπάνιο αξιοθέατο της Ηπειρώτικης γης που γνωρίζουν ελάχιστοι

Όλα αυτά τα μαγικά στοιχεία για άλλη μία φορά τα αναδεικνύουν οι Up Stories σε ένα μοναδικό βίντεο! Το ολιγόλεπτο κλιπ με τις μαγευτικές εικόνες και τα ονειρικά τοπία σε κάνει να θες να πας εκεί τώρα! Σίγουρα είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου!

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News