Εσύ πού θα ταξιδέψεις και φέτος το Καλοκαίρι; Έχεις καταλήξει; Γιατί ίσως να ψάχνεις ποιο νησί σου ταιριάζει, όμως μην ξεχνάς πως και η ηπειρωτική Ελλάδα το Καλοκαίρι είναι υπέροχη! 

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο να πηγαίνεις σε νησί. Υπάρχουν αμέτρητοι καλοκαιρινοί προορισμοί και στην ηπειρωτική Ελλάδα που θα σε μαγέψουν και που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι όντως σε νησί. Και πού ξέρεις… Μπορεί τελικά να τη λατρέψεις περισσότερο κι από νησί.

Γιατί να ταξιδέψεις στην ηπειρωτική Ελλάδα το Καλοκαίρι;

Έχει λιγότερο κόσμο, λιγότερους τουρίστες 

Πες την αλήθεια… Πόσο εκνευρίζεσαι με τον συνωστισμό στις παραλίες και τα μπαράκια το Καλοκαίρι; Εντάξει, είπαμε να έχει και λίγο κόσμο, αλλά στα νησιά -ειδικά τον Αύγουστο- γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Ο ένας πάνω στον άλλο σε σημείο που δεν απολαμβάνεις καν το ποτό σου που έχεις ήδη πληρώσει. Και φυσικά δεν έχεις πάντα τη δυνατότητα να πάρεις άδεια και να πας διακοπές στις αρχές του Καλοκαιριού ή κάποιες φορές δεν το θες ούτε εσύ. Για να μην συναντήσεις, λοιπόν, τόσο πολύ κόσμο, η λύση είναι ηπειρωτική Ελλάδα και δε θα το μετανιώσεις!

Αν όμως επιμένεις ακόμα στα νησιά σου έχουμε 15+1 νησιά χωρίς πολύ κόσμο για low profile διακοπές! 

Έχει υπέροχα μέρη να ανακαλύψεις 

Επειδή δεν είναι νησί δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσεις και καλά. Η Ελλάδα έχει υπέροχα μέρη να ανακαλύψεις χωρίς να χρειαστεί να πάρεις το πλοίο για να τα επισκεφτείς. Πάργα, Μάνη, Πόρτο Χέλι, Χαλκιδική, Κορώνη και Μονεμβασιά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις!

Απολαμβάνεις τη διαδρομή με το αυτοκίνητο 

Μπορεί γι’ αυτόν που οδηγεί να μην είναι απαραίτητα και τόσο ξεκούραστο, όμως το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μια ωραία εμπειρία, διαφορετική, που κάτι έχει να σου δώσει. Γιατί να μην τη δοκιμάσεις;

Ίσως τελικά να είναι και πιο οικονομικές αυτές οι διακοπές 

Μπορεί η βενζίνη να είναι ένα θεματάκι, όμως πάντα εξαρτάται και το πού επιλέγεις να πας. Επιπλέον, και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι και τόσο οικονομικά αν δεν έχεις έκπτωση. Αν έχεις κάνει έναν σωστό υπολογισμό στα οικονομικά σου, το ταξιδάκι αυτό ίσως να μην είναι και τόσο πολυέξοδο τελικά, αν δεν είσαι κι εσύ πολύ σπάταλος. Άλλωστε, σε πολλά νησιά οι τιμές είναι αρκετά υψηλές λόγω του τουρισμού.

Γιατί κι ένα διάλειμμα απ’ τα νησιά δεν βλάπτει 

Ναι, τα νησιά είναι υπέροχα και τα αγαπάμε, όμως μήπως ήρθε η ώρα να δεις και κάτι διαφορετικό; Να ανακαλύψεις καλοκαιρινούς προορισμούς χωρίς να πάρεις πλοίο; Πάλι διακοπές θα κάνεις, αλλά λίγο διαφορετικές. Δώσε μια ευκαιρία και στην ηπειρωτική Ελλάδα, που είναι πανέμορφη, και δεν θα χάσεις. Ίσως τελικά να βρεις τις διακοπές που τόσα χρόνια θες να κάνεις!

Μην ξεχνάς πως όλα τα μέρη της Ελλάδας είναι απλά υπέροχα κι έχουν να σου δείξουν πολλά κρυμμένα σημεία, αρκεί να δεχτείς να τα ανακαλύψεις! 

Διάβασε ακόμα 6 καλοκαιρινούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα που θα λατρέψεις:

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο τα νησιά! Εναλλακτικές διακοπές χωρίς πλοίο

Photo: iPop.gr