Λίμνη Δόξα: Η τεχνητή λίμνη στην Ορεινή Κορινθία που μοιάζει σαν να βρισκόταν εκεί από πάντα. Είναι απ’ τις ελάχιστες φορές που η ανθρώπινη παρέμβαση ήταν για καλό!

Βγαίνεις απ’ την Αθήνα και σε 2-2,5 ώρες βρίσκεσαι σ’ ένα μέρος που είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι! Τα χρώματα του τοπίου σε κάνουν να μην πιστεύεις στα μάτια σου και δεν μπορείς να σταματήσεις να χορταίνεις απ’ την εικόνα που αντικρίζεις μπροστά σου.

Μια τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στον Αρχαίο Φενεό Κορινθίας, αποτελεί ένα εξαιρετικό ταξιδιωτικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου! Το Φθινόπωρο θα παραδοθείς στα χρώματα της φύσης, τον χειμώνα θα νιώσεις το αλπικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο με χιονισμένες τις βουνοκορφές, την άνοιξη θα απολαύσεις τη βόλτα ανάμεσα στα ολάνθιστα φυτά ενώ το καλοκαίρι μπορείς ακόμα και κολυμπήσεις! Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι τολμηροί που κάνουν καταδύσεις για να βρουν το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου το οποίο είναι βυθισμένο σε βάθος 8 περίπου μέτρων!

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, μέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα. Πολύ κοντά στην λίμνη βρίσκεται το χωριό Γκούρα.

Η εξόρμηση στη λίμνη Δόξα συνήθως συνδυάζεται με τα Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας, καθώς βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Τα ορεινά χωριά σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο και την ηρεμία της Λίμνης συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για διακοπές οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

Το Top 5 των φθινοπωρινών προορισμών στην Ελλάδα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News