Ο υδράργυρος έχει ανέβει, η καραντίνα έχει τελειώσει κι η απόδραση για λίγες μέρες σ’ ένα νησί είναι καλή ιδέα, εφόσον μπορείς να ταξιδέψεις εκεί. Κορονοϊός και ταξίδι με πλοίο: Τι πρέπει να προσέχεις; 

Μετά την καραντίνα ένα ταξιδάκι ακόμα και κάπου κοντά, ακόμα και για Σαββατοκύριακο, φαντάζει τέλεια ιδέα, ειδικά από τη στιγμή που η ζέστη αυξάνεται, ενώ αν δεν έχεις που να μείνεις και η μονοήμερη είναι μια καλή λύση που μπορεί να σου περάσει από το μυαλό. Υπάρχουν, άλλωστε, τόσα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και τόσα νησιά που είναι σε κοντινή απόσταση, ειδικά αν μένεις στην Αθήνα. Όμως, αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πλοίο αυτές τις μέρες, τι πρέπει να προσέξεις; Ο ΕΟΔΥ σου δίνει όλες τις οδηγίες που πρέπει να ξέρεις!

Κορονοϊός και ταξίδι με πλοίο: Τι πρέπει να θυμάσαι;

Πριν την επιβίβαση 

Εάν εμφανίσεις συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως βήχα, πυρετό, καταρροή και πονόλαιμο, είναι σημαντικό να αναβάλεις το ταξίδι σου.

κορονοϊός και ταξίδι με πλοίο

Unsplash/ Maximilian Weisbecker

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

  • Φόρα τη μάσκα σου, βεβαιώσου ότι καλύπτει το στόμα και τη μύτη σου, μην αγγίζεις τη μάσκα αφού τη φορέσεις, πέτα τη μάσκα στα απορρίμματα αμέσως μετά τη χρήση και πλύνε τα χέρια σου.
  • Πλένε τα χέρια σου τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και απόφυγε να τα ακουμπήσεις στο πρόσωπό σου.
  • Κάλυψε τον βήχα ή το φτέρνισμα με το εσωτερικό του αγκώνα σου ή με χαρτομάντιλο, το οποίο απορρίπτεις μετά στα σκουπίδια κατευθείαν.
  • Κράτα αποστάσεις ασφαλείας από τους γύρω σου, τουλάχιστον ενάμιση μέτρο.
  • Απόφυγε χώρους συγχρωτισμού, που μαζεύεται πολύς κόσμος, όπως στα σαλόνια του πλοίου.
  • Απόφυγε την επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως βήχα, πυρετό, καταρροή και πονόλαιμο.
  • Εάν εμφανίσεις συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, ενημέρωσε αμέσως το πλήρωμα του πλοίου, που μπορεί να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Διάβασε ακόμα:

Όσα πρέπει να θυμάσαι πριν κλείσεις το πρώτο σου ταξίδι μετά την καραντίνα!

Photo: Unsplash/ Knut Troim