Αν δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ την Μάνη, θα μείνεις αποσβολωμένος να χαζεύεις την ομορφιά της. Εάν έχεις πάει σε άλλες περιοχές της Μάνης, θα αναρωτιέσαι γιατί σου είχε ξεφύγει η Καρδαμύλη τόσο καιρό!

Ένα απ’ τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, που έχει ψηφιστεί κι ένα απ’ τα ωραιότερα της Ευρώπης, η Καρδαμύλη, είναι ιδανική για βόλτες δίπλα στη θάλασσα με τη θέα του Ταΰγετου, αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες για βουτιές στις καταγάλανες παραλίες. Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές για όλους: Και πιο κοσμικές, αλλά και απόμερες.

Πετρόκτιστα στενά με σπίτια που θυμίζουν πύργους θα σε ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή και επιλογές για φαγητό που καλύπτουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο!

Εναλλακτικές αποδράσεις για χειμώνα στη… θάλασσα!

Πού είναι η Καρδαμύλη;

Η Καρδαμύλη είναι παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο απέχει 38χλμ. ΝΑ της Καλαμάτας. Έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας και ως ιστορικό τοπίο, λόγω της σημασίας που έχει για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και γενικότερα για την ελληνική ιστορία, επειδή η γη της, κατοικούμενη από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, είναι πλούσια σε μνημεία όλων των εποχών και η ιστορία της πλούσια σε γεγονότα. Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την παλιά πόλη από τη νεότερη.

Αξιοθέατα

Ανάμεσα στα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν σ’ αυτό το χωριό της Μάνης είναι η ακρόπολη, οι μανιάτικοι πύργοι, οι βυζαντινές εκκλησίες, ο τάφος των Διόσκουρων, το φαράγγι του Βυρού αλλά και το νησάκι Μερόπη.

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας, θα αγαπήσεις την Καρδαμύλη! Στο φαράγγι του Βυρού θα βρεις πολλές διαδρομές με σηματοδοτημένα μονοπάτια, τα οποία περνούν από βυζαντινά εκκλησάκια.

Επίσης, θα βρεις μονοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του Ταϋγέτου, αν κάνεις και ορειβασία.

https://www.instagram.com/p/BYV8TXtFUri/

Τι να φας;

Όπως και σ’ όλη τη Μεσσηνία, στο χωριό θα βρεις παραδοσιακές συνταγές, ενώ θα δοκιμάσεις απίστευτες ελιές, σταφύλια, σύκα, εσπεριδοειδή και οπωροκηπευτικά.

Μην φύγεις εάν δεν παραγγείλεις το παραδοσιακό πιάτο βραστή γίδα, τηγανητό βακαλάο με σκορδαλιά, λουκάνικα με φασκόμηλο και γουρουνόπουλο.

Λαδοκούλουρα, δίπλες και λαλάγγια θα δημιουργήσουν εκρήξεις στον ουρανίσκο σου ενώ φυσικά θα φύγεις έχοντας μαζί σου ελιές Καλαμών!

Δες ακόμα:

Το Φαράγγι Πάντα Βρέχει με τη μοναδική φυσική ομορφιά!

Photo: Pixabay