Η Μήλος το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκατομμυρίων αναγνωστών του περιοδικού Travel+Leisure. Ο δημοφιλής προορισμός των Κυκλάδων είναι στην πρώτη θέση της λίστας του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού ενώ και η δεύτερη θέση ανήκει στην Ελλάδα με την Φολέγανδρο να την καταλαμβάνει επάξια.

Μήλος: 5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το νησί όσες μέρες κι αν πας- Θα σε σώσουν!

Η Μήλος το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

Η φετινή έρευνα του World’s Best Awards ήταν ανοιχτή για ψηφοφορία από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαΐου 2021. Από τους ψηφοφόρους ζητήθηκε να κρίνουν με βάση ην ταξιδιωτική τους εμπειρία, τα αξιοθέατα, τα φυσικά τοπία και τις παραλίες, το φαγητό και την φιλοξενία. Οι περισσότεροι λοιπόν φάνηκε να συμφώνησαν πως η Μήλος συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηρίστικά που την ανακύρυξαν το καλύτερο νησί του κόσμου για το 2021.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, αυτό συνέβη “χάρη στους φιλικούς κατοίκους της, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά (η Τρυπητή φημίζεται για τους ανεμόμυλους και η Πλάκα για το ηλιοβασίλεμα της), τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις υπέροχες παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο”.

tips για τη Μήλο
Pexels

Η Μήλος φαίνεται πως φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις αφήνοντας πίσω άλλα νησιά παγκοσμίως όπως η Χαβάη, η Σικελία και το Μπαλί! Συγκεκριμένα, στην πρώτη δεκάδα της λίστας συναντάμε:

  1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 95.50)
  2. Φολέγανδρος, Ελλάδα (95.47)
  3. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (91.69)
  4. Μαδέρα, Πορτογαλία (91.56)
  5. Νήσοι Ανταμάν, Ινδία (91.24)
  6. Σικελία, Ιταλία (90.49)
  7. Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη (90.34)
  8. Μπαλί, Ινδονησία (90.32)
  9. Χαβάη (90.06)
  10. Νησιά Γκαλαπάγκος (90.00)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News