Έχεις νιώσει ποτέ πως το μάθημα γιόγκα δεν ήταν αρκετό; Ότι θα ήθελες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, έστω και για μία φόρα, ώστε να ηρεμήσεις πραγματικά; Εγώ το έχω νιώσει πολλές φορές γι’ αυτό έκανα την έρευνά μου και ανακάλυψα πολλά είδη γιόγκα, αλλά ένα κέρδισε την καρδιά μου! Ελπίζω να μη σου φανεί πολύ περίεργο!

Ήρθε η στιγμή να σου αποκαλύψω πώς μπορείς να πας τις γιόγκα τεχνικές σου σε άλλο επίπεδο. Δε σου λέω ότι είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις underwater γιόγκα, δηλαδή γιόγκα κάτω από το νερό. Ναι! Καλά άκουσες.

Το underwater γιόγκα είναι μια μορφή υποβρύχιας γιόγκα, μια νέα δραστηριότητα που δημιουργήθηκε από το Windjammer Landing Hotel στην Αγία Λουκία της Καραϊβικής.

Υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα κανένα, όμως, δε συγκρίνεται με τη γιόγκα κάτω από το νερό!

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 6 μέτρα κάτω από την Καραϊβική Θάλασσα και έχουν σχεδιαστεί για να καταπολεμούν το άγχος, να προάγουν την υγιή και σωστή αναπνοή και να κάνουν τους νέους δύτες να αισθάνονται άνετα στο υποβρύχιο περιβάλλον τους.

«Ο σκοπός του προγράμματος είναι να επιτρέψει στους νέους δύτες να μπορούν να χαλαρώσουν κάτω από το νερό, επειδή η κατάδυση απαιτεί πολύ χαλάρωση και άνεση για να ρυθμίσεις τον τρόπο που θα κολυμπάς και να νιώσεις άνετα κάτω από το νερό», εξηγεί η Abigail Brown, Dive Master στις καταδύσεις στην Ανατολική Καραϊβική.

«Για τους έμπειρους δύτες είναι ένας τρόπος χαλαρώσουν κάτω από το νερό, ένας πιο συνειδητός τρόπος όπου θα σκέφτονται πραγματικά την αναπνοή τους».

είδη γιόγκα
Pexels

Μόλις βρεθούν στο νερό, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να εξασκούν τις ασκήσεις βαθιάς αναπνοής που έμαθαν στο σκάφος, καθώς και να κάνουν μερικές υποβρύχιες στάσεις γιόγκα.

Τα οφέλη αυτών των ασκήσεων περιλαμβάνουν την επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και την αίσθηση της ηρεμίας – ένα βασικό εργαλείο για όσους έχουν παγιδευτεί στο βυθό της θάλασσας.

«Το πρόγραμμα προορίζεται επίσης να επιτρέψει στους ανθρώπους να χαλαρώσουν από την κατάσταση του Covid και όλα όσα συμβαίνουν», εξηγεί ο Brown.

4+1 φανταστικά μέρη για κατάδυση στην Αθήνα!

«Είναι μια εισαγωγή στη γιόγκα. Κανονικά, αν πούμε απλώς ότι έχουμε μάθημα γιόγκα, οι άνθρωποι μπορεί να μην εμφανιστούν. Αλλά αν έχουμε, ας πούμε μάθημα γιόγκα και κατάδυσης, οι δύτες θα μπορούσαν να πουν «εντάξει, θέλω να το δοκιμάσω αφού έχει κατάδυση» και αυτό μπορεί να είναι μια απλή εισαγωγή στη γιόγκα».

Στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει, δυστυχώς, αλλά θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε! Ας αρχίσουμε το σκεφτόμαστε λοιπόν! Ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι τότε, όμως, αν βρεθείς στα υπέροχα νερά της Καραϊβικής μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις γιόγκα κάτω από το νερό!

Δες εδώ το σχετικό βίντεο και μάθε περισσότερες πληροφορίες:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News