Θες μια ασφαλή βαλίτσα στο ταξίδι σου, αλλά δεν ξέρεις πώς να το πετύχεις; Σου έχουμε όλα τα tips που χρειάζεσαι κι όσα πρέπει να ξέρεις για να μην βρεθεί σε κίνδυνο η βαλίτσα σου.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο απλό το να ταξιδεύεις με ασφάλεια κι ειδικά όταν έχεις να κουβαλήσεις και τις βαλίτσες σου. Μπορεί μερικές φορές στο αεροδρόμιο να νιώθεις ασφάλεια, όμως ομολογουμένως δεν είναι και τόσο δύσκολο να σε κλέψουν, να σου ανοίξουν τη βαλίτσα ή να μπερδέψει κάποιος τη δική του με τη δική σου. Όμως, μην τρομάζεις, δεν σημαίνει ότι θα σου συμβούν κι εσένα όλα αυτά, ειδικά αν έχεις στο μυαλό σου τα παρακάτω tips.

Πώς να έχεις μια ασφαλή βαλίτσα στο ταξίδι σου;

ασφαλή βαλίτσα στο ταξίδι
Pexels

Πέρα από το να βάλεις λουκέτο που είναι ο κλασσικός τρόπος που όλοι γνωρίζουμε, μπορείς να κάνεις τη βαλίτσα σου διαφορετική -ακόμα κι αν είναι πολύ απλή και μονόχρωμη- βάζοντας μια χρωματιστή κορδέλα στο χερούλι. Προτίμησε ένα έντονο χρώμα που θα ξεχωρίζει και δε θα είναι ίδιο με αυτό της βαλίτσας σου.

Μυστικά για ένα ασφαλές ταξίδι!

Ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι η αποσκευή σου είναι και θα είναι ασφαλής είναι να βάλεις μια ετικέτα πάνω της με τα στοιχεία σου. Φυσικά και δεν θα βάλεις τη διεύθυνση του σπιτιού σου. Το όνομα και το τηλέφωνό σου είναι αρκετά, ώστε αν την χάσεις και τη βρει κάποιος άλλος να επικοινωνήσει μαζί σου και να την βρεις και πάλι.

ασφαλή βαλίτσα στο ταξίδι
Pexels

Επίσης, αν φοβάσαι μην σου κλέψουν τη βαλίτσα φρόντισε να είσαι στον χώρο των αποσκευών, όπως στο καρουζέλ στο αεροδρόμιο, εγκαίρως, ώστε να φτάσεις εκεί από τους πρώτους. Τέλος, θα ήταν καλό να μην κυκλοφορείς με βαλίτσα διάσημου σχεδιαστή μόνο και μόνο για να κάνεις φιγούρα, αφού ίσως αποτελέσει στόχο επιτήδειων που νομίζουν πως έχει μέσα και κάτι ακριβό.

Μην ξεχνάς πως ακόμα κι αν συμβεί κάτι με τη βαλίτσα σου πρέπει να το αντιμετωπίσεις ψύχραιμα. Αλλά για να μην τα χάσεις όλα, φρόντισε τουλάχιστον τα πολύ σημαντικά για σένα να τα έχεις πάνω σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου κι όχι στη βαλίτσα σου, όπως χρήματα, ταυτότητα, διαβατήριο ή ό,τι άλλο χρειαστείς για να ταξιδέψεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News