Αν ένα από τα ταξίδια που θέλεις να κάνεις είναι το Λονδίνο τότε πριν οργανώσεις το ταξίδι σου υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις. Σίγουρα τον καιρό της πανδημίας οποιοδήποτε ταξίδι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, ωστόσο όταν περάσει ο κορονοϊός και μπορέσεις να ταξιδέψεις ξανά υπάρχουν κάποια facts για το Λονδίνο που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα τα αγνοείς.

Facts για το Λονδίνο που αγνοείς

Το Λονδίνο είναι μια από αυτές τις πόλεις που αλλάζει συνεχώς με νέα και συναρπαστικά πράγματα που βγαίνουν σχεδόν κάθε μέρα!

Το Λονδίνο είναι μεγάλο!

Ναι, δε χωράει αμφιβολία, το Λονδίνο είναι τεράστιο! Με εκατομμύρια ανθρώπους, η πόλη και η μητροπολιτική περιοχή είναι τουλάχιστον τεράστια. Εάν έχεις λίγες μόνο μέρες στην πόλη, προσπάθησε να μείνεις στις καλύτερες περιοχές του Λονδίνου που θέλεις να εξερευνήσεις. Αυτό θα σου εξοικονομήσει χρόνο ταξιδιού σε όλη την πόλη κάθε μέρα, ειδικά επειδή το ταξίδι στο Λονδίνο μπορεί να προσθέσει έως και αρκετές ώρες την ημέρα στον χρόνο μεταφοράς.

Unsplash/Javier Martinez

Η κάρτα Oyster

Η κάρτα Oyster χρησιμεύει για τη μεταφορά στο Λονδίνο και θα σου εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα όσον αφορά το ενοχλητικό κόστος που σχετίζεται με τα ταξίδια. Πάρε μια κάρτα Oyster (η οποία είναι δωρεάν, με μια μικρή επιστρέψιμη κατάθεση) από τους περισσότερους σταθμούς του μετρό και προφόρτωσε ένα συγκεκριμένο ποσό στην κάρτα. Όταν χρησιμοποιείς μια κάρτα Oyster, το ταξίδι σου έχει ένα μέγιστο ημερήσιο όριο που μπορείς να ξοδέψεις σε μία ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 3 ή 4 ταξίδια, το υπόλοιπο ταξίδι της ημέρας θα είναι εντελώς δωρεάν σε όλο το Λονδίνο.

Περπάτησε ανάμεσα στις στάσεις

Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί όπου είναι πιο γρήγορο να περπατήσεις παρά να πάρεις το μετρό ή το λεωφορείο. Στην περίπτωση που είναι η πλατεία Leicester προς το Κόβεντ Γκάρντεν, η διαδρομή θα διαρκέσει λιγότερο από 3 λεπτά, κάτι που είναι ταχύτερο από το να πηγαίνεις με τα μέσα μεταφοράς και δεν κοστίζει, ίσα ίσα που απολαύσεις και μία όμορφη διαδρομή.

νέα ξενοδοχεία

Το Pret δίνει δωρεάν καφέ

Κατά τη διακριτική ευχέρεια του barista στο Pret, ίσως να είσαι ένας από τους τυχερούς επιλεγμένους ανθρώπους που θα λάβουν τον καφέ τους δωρεάν. Κάτι που σίγουρα αν δε στο πουν δεν θα το γνώριζες και γιατί να μη δοκιμάσεις και την τύχη σου αλλά και τον υπέροχο καφέ του.

Τα μουσεία είναι δωρεάν

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για το Λονδίνο και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα που ίσως να μην γνωρίζεις. Μουσεία όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Επιστημών, το Βρετανικό Μουσείο, η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτου και το Tate Modern… και πολλά άλλα είναι επίσης δωρεάν. Πέρασε μια μέρα περιπλανώμενη στα πολλά ιστορικά αντικείμενα και απόλαυσε την πλούσια κληρονομιά που προσφέρει η πόλη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News