Ο Παρνασσός είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας που εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Το βουνό οφείλει το όνομά του στον μυθικό ήρωα Παρνασσό, γιο του Ποσειδώνα και της νύμφης Κλεοδώρας ο οποίος είχε κτίσει πάνω στο βουνό μια πόλη. Είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας και το τοπίο του είναι μοναδικό, ειδικά τον χειμώνα που είναι ολόλευκο.

Βρήκαμε τις πιο μαγικές λιμνοθάλασσες στον κόσμο και σε καλούν να τις επισκεφτείς ακόμα και τον χειμώνα!

Ο Παρνασσός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελληνική ιστορία και μυθολογία, κυρίως για το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το Μαντείο των Δελφών, το οποίο ήταν χτισμένο στους πρόποδες του βουνού, στην ομώνυμη περιοχή των Δελφών. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα οι Δελφοί, ο «ομφαλός της γης», αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, προσδίδοντας με τη φήμη τους, αίγλη στον Παρνασσό.

Οι Up Stories για άλλη μία φορά μας χαρίζουν συγκλονιστικές εικόνες από τον χιονισμένο Παρνασσό

Τώρα τον χειμώνα, ο Παρνασσός αποτελεί ιδανικό μέρος για σύντομες αποδράσεις καθώς το χιονισμένο τοπίο του σε ανταμείβει.

Τι και αν η θερμοκρασία εδώ στην Αθήνα αρνείται να υποχωρήσει και η καλοκαιρία καλά κρατεί ακόμα, βρισκόμαστε ήδη στον Δεκέμβριο, με τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές να πλησιάζουν, και ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών.

Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο: Τα δύο διαμάντια των Ζαγοροχωρίων από ψηλά

Παρόλη λοιπόν την καλοκαιρία στην κορυφή του Παρνασσού όπου φιλοξενείται και το πιο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν και η κορυφή του βουνού «βάφτηκε» λευκή.

Η καλοκαιρία των ημερών επέτρεψε στους Up Stories να κάνουν μια υπερπτήση επάνω από τις χιονισμένες κορυφές και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Απόλαυσε, λοιπόν, την πτήση τους και δες εικόνες σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Λίμνη Δόξα: Ένα υπέροχο αλπικό τοπίο μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News