Έχω περιγράψει πολλές ιστορίες αγάπης και σου έχω προτείνει άπειρους προορισμούς για να επισκεφτείς με το ταίρι σου, αυτό που δεν έχω κάνει, όμως, και το θεωρώ απαράδεκτο, είναι πως δεν σου έχω συστήσει ακόμα αυτό το παραμυθένιο μέρος, πρόκειται για ένα αληθινό σύμβολο αγάπης και ρομαντισμού στην Ουκρανία. 

Τι φαντάζεσαι όταν ακούς τη φράση: «ένα ρομαντικό μέρος»; Είναι μια ερημική παραλία ή ένα όμορφο πάρκο; Ίσως είναι ένα τραπέζι σε κάποιο ήρεμο εστιατόριο ή κάπου ψηλά με θέα την πόλη, έτσι δεν είναι; Τι κι αν σου πω ότι ένα παλιό τούνελ είναι, ίσως, το πιο ρομαντικό μέρος πάνω στη Γη; 

Κι όμως, στη Δυτική Ουκρανία, υπάρχει ένας αληθινός θησαυρός για ερωτευμένους. Αυτό το μοναδικό μέρος δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του ανθρώπου και της φύσης και ονομάζεται «Τούνελ της Αγάπης». Είναι κρυμμένο στο δάσος του χωριού Klevan, στην περιοχή Rivne και σήμερα, θα μιλήσουμε λίγο για τον θρύλο της αγάπης που σχετίζεται με αυτό το μέρος. Και εννοείται όποτε κι αν πας στην Ουκρανία, μη τολμήσεις να το παραλείψεις από τα σχέδιά σου, είναι κάτι must!

Πριν προχωρήσω στους μύθους, όμως, πρέπει να μοιραστώ άλλο ένα μυστικό μαζί σου. Δεδομένου ότι η σήραγγα είναι κατασκευασμένη από φυλλοβόλα δέντρα, αλλάζει ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το τούνελ μετατρέπεται σε ένα λευκό πέρασμα και την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι χοντρές κορυφές δέντρων δημιουργούν μια τέλεια σκιά.

Επιπλέον, αν το επισκεφτείς να ξέρεις πως είναι έθιμο τα ζευγάρια να κάνουν μια ευχή κάτω από τις κορυφές των δέντρων αυτού του «Τούνελ της Αγάπης», γιατί σύμφωνα τον μύθο, αν η αγάπη είναι ειλικρινής και δυνατή, η επιθυμία σίγουρα θα πραγματοποιηθεί.

Αναζητάς οικονομικούς προορισμούς; Αυτά είναι τα πιο φτηνά νησιά στον κόσμο – Ανάμεσα τους και δύο ελληνικά!

Τούνελ της Αγάπης: Ο έρωτας όλα τα νικά!

Το Τούνελ της Αγάπης έχει τον δικό του μύθο για τον απαγορευμένο έρωτα. Αυτή η ιστορία μας μεταφέρει πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο ήρωάς μας είναι ένας νεαρός Πολωνός μηχανικός. Ήρθε στην πόλη Orzhel για την κατασκευή του νέου σιδηροδρόμου. Εκεί, στον σιδηροδρομικό σταθμό συνάντησε, μια όμορφη Ουκρανή. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το love story. Άυπνες νύχτες, ραντεβού και μυστική αλληλογραφία. Με λίγα λόγια, όπως κάθε άλλη ρομαντική ιστορία, έτσι και αυτή είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Οι γονείς του κοριτσιού ήταν εναντίον αυτής της σχέσης, καθώς ήταν ορθόδοξη Ουκρανή, ενώ το αγόρι ήταν καθολικός. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές. Για να τη βλέπει περιστασιακά, πήγαινε με το ποδήλατό του τα βράδια στο Klevan . Ο δρόμος ήταν άβολος και μακρύς, όμως και οι δύο τους κατάφερναν να βρουν πάντα τη λύση για να ζήσουν τον έρωτά τους.

Εκείνη την εποχή σχεδιάστηκε μόνο η κατασκευή του σιδηροδρόμου που υποτίθεται ότι θα συνέδεε το χωριό Klevan με το γειτονικό χωριό Orzhel. Η κατασκευή σιδηροδρόμου στην περιοχή αυτή δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτούσε την κατεδάφιση πολλών σπιτιών και την κατασκευή του δρόμου από την αρχή. Όμως, η αγάπη φώτισε το μυαλό του νεαρού Πολωνού μηχανικού και πρότεινε να τοποθετηθεί ο σιδηρόδρομος απευθείας μέσα στο δάσος. Οι ιδιοκτήτες του έργου εκείνη την εποχή δεν συνειδητοποίησαν ότι για τον μηχανικό, ήταν απλώς η συντομότερη διαδρομή για να βλέπει το κορίτσι του που ζούσε στο Klevan. 

Η ιστορία αγάπης τους είναι ένα πραγματικό σαιξπηρικό δράμα, όπου οι νέοι δεν μπορούσαν να είναι μαζί λόγω διαφορετικών θρησκειών. Ο νέος δρόμος ήταν ευθύς «σαν βέλος» και οι ερωτευμένοι μπορούσαν να στέλνουν σήματα ο ένας στον άλλον με τη βοήθεια φακών, με σκοπό να βλέπονται πιο συχνά. Όμως, αργότερα η ζωή τους χώρισε ξανά, ανοίγοντας τον δρόμο της επιστροφής του άνδρα στην Πολωνία και της γυναίκας στην καρδιά ενός άλλου ανθρώπου. Όλοι λέγεται ότι έζησαν μια ευτυχισμένη ζωή, ενθυμούμενοι αυτή την ιστορία αγάπης. Και κάπως έτσι έζησαν αυτοί καλά…κι εμείς καλύτερα, θέλω να πιστεύω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News