Είσαι ταξιδιώτης ή τουρίστας; Μη μου πεις ότι δεν ξέρεις τι να απαντήσεις… Κι όμως έχουν διαφορές μεταξύ τους κι ήρθε η ώρα να τις μάθεις για να ξέρεις και σε ποια κατηγορία ανήκεις.

Θες να είσαι ο απόλυτος traveler, όμως δεν είσαι. Μήπως είσαι απλά ένας τουρίστας σε όλα τα ταξίδια σου; Δεν είναι κακό φυσικά, απλά πρέπει να μάθεις να τα ξεχωρίζεις, αν αγαπάς έστω και λίγο τα ταξίδια.

Ταξιδιώτης ή τουρίστας λοιπόν; Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι είναι το ίδιο, όμως δεν είναι και οι διαφορές τους είναι αρκετές. Με πολύ απλά λόγια, ο ταξιδιώτης είναι αυτός που ταξιδεύει, περιηγείται και για εκείνον το ταξίδι είναι τρόπος ζωής κι όχι απλά ένας προορισμός. Ο τουρίστας είναι αυτός που ταξιδεύει για ευχαρίστηση ή διακοπές και τον ενδιαφέρει περισσότερο ο προορισμός.

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι εθισμένος στα ταξίδια!

Ουσιαστικά, ο ταξιδιώτης ζει την εμπειρία και δεν είναι ένας απλός παρατηρητής, όπως ο τουρίστας. Αλλά για να το καταλάβεις κι εσύ καλύτερα, σου έχουμε συγκεντρώσει τις βασικές διαφορές του, ώστε να μάθεις κι εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις.

Ταξιδιώτης ή τουρίστας: Οι βασικές τους διαφορές

  • Ο τουρίστας επισκέπτεται τα πιο must αξιοθέατα, ενώ ο ταξιδιώτης θα εμβαθύνει στην κουλτούρα του τόπου που επισκέπτεται.
  • Ο ταξιδιώτης θα μιλήσει με τους ντόπιους, θα κάνει νέους φίλους στα ταξίδια του, σε αντίθεση με τον τουρίστα που δε θα ενσωματωθεί ποτέ με τους κατοίκους της περιοχής που επισκέπτεται.
  • Ο ταξιδιώτης δεν έχει πρόβλημα να ταξιδέψει και μόνος, ενώ ο τουρίστας κρίνει την παρέα απαραίτητη.
  • Ο ταξιδιώτης διασκεδάζει την κάθε στιγμή του ταξιδιού και ψάχνει τα κρυφά σημεία της πόλης, ενώ ο τουρίστας όχι.
ταξιδιώτης ή τουρίστας
Pexels
  • Ο ταξιδιώτης προτιμάς να δει και να απαθανατίσει το μέρος που επισκέπτεται, παρά να βγάζει συνέχεια selfies με τον ίδιο και το τοπίο, όπως ο τουρίστας.
  • Ο τουρίστας θέλει και λίγο την χλιδή του στο ταξίδι, ενώ ο ταξιδιώτης συμβιβάζεται και μ’ έναν σάκο στην πλάτη, χωρίς απαραίτητα να έχει την τεράστια βαλίτσα μαζί του.
  • Του ταξιδιώτη τα πόδια θα πονέσουν, θα βγάλουν και κάλους αν χρειαστεί, αλλά θα συνεχίσει το ταξίδι. Ο τουρίστας θα προτιμήσει να μετακινηθεί με ένα ταξί, ώστε να μην κουραστεί και τόσο.
ταξιδιώτης ή τουρίστας
Pexels
  • Ο τουρίστας γυρίζει στο σπίτι του με μαγνητάκια, μπλουζάκια της χώρας και τα σχετικά αναμνηστικά που πωλούνται παντού. Ο ταξιδιώτης θα γυρίσει γεμάτος αναμνήσεις και εμπειρίες και δε θα έχει αγοράσει το μπλουζάκι που λέει I LOVE NY.

Αν είσαι πραγματικός ταξιδιώτης, κάθε φορά που ταξιδεύεις θα νιώθεις ότι αυτό που κάνεις είναι το πιο σημαντικό και θα νιώθεις μια ευφορία! Για τον ταξιδιώτη, ένα ταξίδι για ξεκούραση και μόνο δεν είναι ταξίδι.

Μυστικά για να γίνεις ο απόλυτος traveler που ονειρεύεσαι!

Εσύ τι από τα δύο είσαι τελικά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News