Έχεις ιδέα πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα ανά τον κόσμο; Έχεις ταξιδέψει ποτέ αυτή την περίοδο στο εξωτερικό; Όποια κι αν είναι η απάντηση, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τις χώρες του εξωτερικού την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι μία υπέροχη περίοδος, για πολλούς η ωραιότερη του χρόνου και αυτό δεν αλλάζει από χώρα σε χώρα. Όμως, μην ξεχνάς πως ο κάθε λαός είναι διαφορετικός κι είναι λογικά να περνά τις μέρες αυτές πολύ διαφορετικά.

Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές. Σε όλη τη χώρα τα παιδιά τριγυρνούν από σπίτι σε σπίτι για να πουν τα κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, ενώ στις δώδεκα τα μεσάνυχτα ανάβουν φωτιές για να διώξουν τους καλικάντζαρους, έθιμο κυρίως της υπαίθρου. Τι συμβαίνει, όμως, στις όλες χώρες του κόσμου; Πώς γιορτάζουν στην Αυστραλία που κάνει και ζέστη;

Μπορείς να βρεις από πού κρατάει η σκούφια κάθε χριστουγεννιάτικης παράδοσης;

Χριστούγεννα ανά τον κόσμο
Unsplash/ Nicolas J Leclercq

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια μεγάλη γιορτή, αλλά δεν γιορτάζονται παντού το ίδιο. Ανάλογα με το πού βρίσκεσαι, οι παραδόσεις ενδέχεται να διαφέρουν από αυτές των γειτονικών χωρών. Η κάθε χώρα έχει τις δικές τις παραδόσεις, ήθη κι έθιμα που σε σένα μπορεί να φαίνονται περίεργα και να σε ξαφνιάζουν. Για παράδειγμα, τι τρώνε στην Ιαπωνία τα Χριστούγεννα; Πώς περνάνε τη μέρα αυτή στην Αυστραλία; Βέβαια, δεν έχουν όλα να κάνουν με τα έθιμα, αφού συχνά οι άνθρωποι βρίσκουν νέους τρόπους και ιδέες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, ενώ κάποιοι ίσως να αναλώνονται παραπάνω στις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Για παράδειγμα, ξέρεις πόσα χρήματα ξοδεύει ένας μέσος Αμερικανός για τον στολισμό του σπιτιού; Σίγουρα θα έχεις δει χολιγουντιανές ταινίες με τα σπίτια να λαμποκοπούν από τα πολλά φωτάκια… Για υπολόγισε λοιπόν!

Η ιδανική πόλη για μαγικά Χριστούγεννα!

Πολλά περίεργα χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά τον κόσμο περιλαμβάνονται σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο κουίζ που σε ιντριγκάρει και θα θες να googlάρεις να μάθεις περισσότερα για την κάθε γιορτή και την κάθε παράδοση.

Ήρθε η ώρα να δούμε πόσα ξέρεις για τα Χριστούγεννα ανά τον κόσμο! Κι αν δεν είναι πολλά δεν πειράζει, μπορείς να τα ανακαλύψεις και να μάθεις περισσότερα τελειώνοντας αυτό το τεστ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News