Πήγαμε διακοπές με φιλικό ζευγάρι και σκοτωθήκαμε. Τσακωθήκαμε και δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ. Ναι αυτό είναι ένα σενάριο που δεν είναι καθόλου σπάνιο να συμβεί. Και μην το δεσμεύουμε μόνο στα ζευγάρια, αλλά γενικά πόσες φορές δεν ξεκίνησες να πας ένα ταξίδι και δεν γύρισες με κατεβασμένα μούτρα, τσακωμένος, θυμωμένος και ορκίστηκες ότι ποτέ δεν πρόκειται να ξανάπας με αυτούς τους ανθρώπους οπουδήποτε; Κάποιες σχέσεις δεν είναι για το πολύ μαζί και αυτό είναι κάτι πρέπει να το αποδεχτούμε.

Κεφάλαιο: Διακοπές με φιλικό ζευγάρι

Μην σκεφτείς καν να πας διακοπές με άλλο ζευγάρι αν υπάρχουν αυτές οι παράμετροι στη ζωή σου:

road trip
  1. Είστε τσακωμένοι ή θυμωμένοι με τον σύντροφό σου. Κατά καιρούς τα ζευγάρια περνούν κρίσεις και αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι. Δεν ζούμε σε ροζ συννεφάκια, δεν τρέχουμε συνεχώς σε λιβάδια και ακρογιαλιές γιορτάζοντας τον έρωτά μας. Στη φάση δηλαδή που δεν υπάρχει συνεργασία και κλίμα ερωτικό με τον σύντροφό σου, οι διακοπές με άλλους ανθρώπους δεν νομίζω ότι θα βοηθήσουν.
  2. Αν δεν είσαι πρόθυμος και αποφασισμένος ότι θα κάνεις υποχωρήσεις. Ποιος τώρα θέλει να πάει διακοπές και να κάνει υποχωρήσεις είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
  3. Η συγκατοίκηση είναι δύσκολη και αυτό το ξέρουν όλοι. Σίγουρα ρίχνει το κόστος των διακοπών το να βρεις ένα σπίτι μεγάλο και να μοιραστείς τα έξοδα, αλλά αν δεν μπορείς με τα αρνητικά της συγκατοίκησης, βρείτε δύο ξεχωριστούς χώρους.
  4. Αξιολογήστε τι θέλετε όλοι από αυτό το ταξίδι. Δηλαδή αν θες να κάνεις τουρισμό για να δεις όλα τα αξιοθέατα, να είσαι όλη μέρα στους δρόμους αλλά οι άλλοι θέλουν να ξεκουραστούν, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε πριν κλείσετε τα εισιτήρια.
  5. Αν δεν έχετε ξεκαθαρίσει το budget που θέλετε να διαθέσετε.

Οι 5 τύποι ανθρώπων που δεν θέλει κανείς να κάνει διακοπές μαζί τους!

Ποια είναι η ανάγκη σου;

Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος που δεν μπορεί να τα βρει με τον εαυτό του, δεν τα βρίσκει με κανέναν άλλο, ακόμα και μόνο με τον σύντροφό του να είναι, όχι να έχουμε να κάνουμε με άλλες δύο ψυχές ακόμα. Είναι καλό να μην αφήνουμε τις σχέσεις να γίνονται λάστιχο.

Η συγκατοίκηση και η συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους είναι πάρα πολύ δύσκολη και μεγαλώνοντας γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Γι΄αυτό πρέπει να ξεκαθαρίζονται οι ανάγκες ώστε να μην μένουν όσο γίνεται ανικανοποίητες. Στις διακοπές που θα πάνε δύο ζευγάρια, υπάρχουν ανάγκες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων που πρέπει να καλυφθούν.

Από πού ξεκινήσατε;

Οι φίλοι μας είναι σύντροφοι μιας ζωής, είναι υπέροχο όταν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας ταιριάζουμε, τα πηγαίνουμε καλά, ο χρόνος που περνάμε μαζί είναι πάντα απολαυστικός. Ωστόσο, αν στις διακοπές δεν ταιριάζουμε μπορούμε απλώς να το πάρουμε απόφαση και να μην πηγαίνουμε διακοπές με αγαπημένους φίλους.

Όπως και να έχει, οι διακοπές με ζευγάρια θα σου δώσουν σίγουρα μια νέα οπτική, νέες εικόνες, νέες εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αξιολόγηση γενικά των σχέσεων.

Αν ξεκαθαρίσετε εξαρχής ότι δεν χρειάζεται να κάνετε όλη μέρα το ίδιο πρόγραμμα, ότι μπορείτε να έχετε την ελευθερία να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας με σεβασμό στην παρέα αλλά και στον εαυτό σας και το ζευγάρι σας φυσικά όλα θα πάνε πολύ καλά. Φυσικά η επικοινωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος και σε αυτήν τη περίπτωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News