Δεν είναι όλα ρόδινα: Αυτές είναι οι πιο πικρές αλήθειες για τα ταξίδια!

LIKE US ON FACEBOOK

Λατρεύουμε τα ταξίδια κι αυτό είναι γεγονός. Όλες οι εμπειρίες που μας προσθέτει ένα ταξίδι δεν συγκρίνονται με άλλες στιγμές στη ζωή μας. Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα.. κι υπάρχουν μερικές πικρές αλήθειες για τα ταξίδια.

Τα ταξίδια πλέον, είναι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στις μέρες μας. Ωστόσο, είναι πάντα ευχάριστα; Όχι, και υπάρχουν μερικοί μύθοι που εξακολουθούμε να πιστεύουμε και επηρεάζουν την αντίληψή μας για τα ταξίδια.

Οι πικρές αλήθειες για τα ταξίδια

Τα ταξίδια δεν είναι πάντα όμορφα

Σίγουρα στο Instagram θα δεις μερικές υπέροχες φωτογραφίες από ταξίδια. Δεν θα δεις τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν ή τα μικρά hostels με κοινόχρηστα μπάνια.

Στο Instagram βλέπουμε καταγάλανες θάλασσες, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πλούσια brunch.

Ωστόσο, κανείς δεν θα σου μιλήσει για τις ατελείωτες ώρες που πρέπει να περιμένεις στο αεροδρόμιο, τα πόδια που έχουν πρηστεί από το περπάτημα, το περίεργο φαγητό που σε πείραξε στο στομάχι και υπέφερες τις επόμενες μέρες.

Τα προϊόντα στα Duty-Free shops δεν είναι φτηνά

αλήθειες για τα ταξίδια

Photo: unsplash/Michał Parzuchowski

Με αφορμή το ταξίδι,σκέφτεσαι πως θα αγοράσεις και κάτι απ’ τα duty-free. Τα αφορολόγητα προϊόντα δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από τους φόρους: απλώς δεν υπόκεινται σε ορισμένους δασμούς. Οι φόροι για την εισαγωγή καθώς και άλλοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης εξακολουθούν να καταβάλλονται απ’ τον αγοραστή.

Μόνο το 10% αυτών των προϊόντων είναι πιο φθηνά απ’ ότι σε ένα κατάστημα ή online, όπως το αλκοόλ και ο καπνός. Αρώματα και προϊόντα μακιγιάζ, είναι πολύ ακριβά!

Απλοί κανόνες για τα ταξίδια για να μην ξοδέψεις μια περιουσία

Οι περίεργες ερωτήσεις στα αεροδρόμιο

Όταν περνάς απ’ την ασφάλεια και τον έλεγχο στο αεροδρόμιο, συχνά μπορεί να σου κάνουν περίεργες ερωτήσεις: Πού πετάς; Ποιος έφτιαξε τη βαλίτσα; Με ποιους ταξιδεύεις; Για ποιο λόγο και πόσο καιρό θα μείνεις;

Μπορεί να σου φαίνονται χαζές ερωτήσεις αλλά υπάρχει λόγος που σου τις κάνουν. Και μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος από το πουθενά.

αλήθειες για τα ταξίδια

Photo: Pixabay

Πώς επηρεάζει η ψυχολογία σου αρνητικά

Έκανες το ταξιδάκι σου και έχει έρθει η ώρα της επιστροφής.Μερικές φορές όταν γυρνάς απ’ τα ταξίδια σπίτι, τότε πέφτει σημαντικά η ψυχολογία σου.

Εμφανίζεις συμπτώματα όπως άγχος, αϋπνίες, μειωμένη όρεξη. Μάλιστα, οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως χρειάζεσαι από 4 μέρες μέχρι και μερικές εβδομάδες για να επιστρέψεις στην καθημερινή σου ζωή. Όσο πιο πολύ απουσιάζεις απ’ το σπίτι, τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι να επιστρέψεις στη ρουτίνα.

Διαβάστε επίσης:

Το “celecation” θα είναι το μεγαλύτερο trend στα ταξίδια για το 2020!

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved